Definitivna odluka: Produžen raspust za osnovce i srednjoškolce

0
385

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić doneo je odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole na osnovu čega će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. februar.

Predlog o produžetku raspusta iznet je na sastanku Tima za škole, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar – rekao je ministar.

Prema rečima Ružića, „škole su kao i ranije, bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera“.

Prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji – naveo je Ružić.

Od ponedeljka 7. februara, u srednjim školama i drugom ciklusu osnovne škole (5-8. razreda) nastava će se odvijati po kombinovanom modelu (dan za danom, učenici podeljeni u dve grupe), dok će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Izvor: N1

Prethodni članakKon: Uskoro ublažavanje sadašnjeg talasa zaraze, ali stiže stelt omikron
Sledeći članakČačanin (46) vozio neregistrovan auto pod dejstvom kokaina i psihoaktivnih droga, imao i zabranu upravljanja motornim vozilom

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here