Deminerske ekipe MUP-a pregledaju škole zbog dojava o postavljenim bombama

0
1302
Foto: Ilustracija

ČAČAK – Pomoćnih gradonačelnika Čačka Miroslav Petković izjavio je da se deminerske i stručne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova na terenu i da proveravaju istinitost dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u čačanskim školama.

Kako je objasnio, u ranim jutarnjim satima najpre su stigle dojave o postavljenim bombama u 12 škola, uglavnom seoskih, i OŠ “Sveti Sava“ u Atenici. Potom je uznemiravajući mejl stigao u Medicinsku, Mašinsko-saobraćajnu, pa u Ekonomsku školu i Gimnaziju, a zatim i u većinu ostalih škola na teritoriji grada.

U skladu sa procedurama u takvim situacijama, škole su ispražnjene, a deca su poslata kući.

Sve nadležne službe MUP-a Srbije su na terenu, kao i deminerske ekipe. Stručna lica su tu da pregledaju sve te objekte. Pretpostavljamo, pošto se to dešava u čitavoj Srbiji, da su to lažne dojave, ali procedura je takva i ne smemo da se igramo sa tim – rekao je Petković novinarima.

Prema informacijama iz Školske uprave, ukoliko se utvrde da su školski objekti bezbedni, učenici će moći da se vrate na časove u popodnevnoj smeni ili će se organizovati onlajn nastava.

Nadam se da se sutra ovo neće ponoviti i da će se, ako su svi objekti bezbedni, a zaista verujemo da je tako, nastava sutra obavljati normalno – istakao je pomoćnik gradonačelnika.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDojave o podmetnutim bombama u većini čačanskih škola, đaci evakuisani
Sledeći članakPejanović: Svi kojima je Borac u srcu treba da budu ponosni, ostvaren je istorijski uspeh

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here