Direktor Pošte Srbije pozvao štrajkače da se vrate na posao, obećao da neće biti kažnjeni

4
1462
Zoran Đorđević; foto: Arhivski snimak

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je danas radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao.

Obećao je da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni.

On je rekao da je Vlada Srbije odobrila isplatu 13. plate zaposlenima u Pošti koju su dobili svi i koja je iznosila do 89.000 dinara.

Već duže vreme se radi na tome da plate budu najviše moguće, u skladu sa produktivnošću i efikasnošću rada. Probleme koje imamo treba zajednički da rešimo tako da to bude zamajac za povećanje prihoda preduzeća – rekao je Đorđević.

On je rekao da oni koji žele dobro preduzeću, ako se vrate na posao, neće trpeti represiju ali da mora da se poštuje zakon koji kaže da tamo gde postoji kršenje i gde ne postoji minimalni proces rada mora da se uruče opomene.

To nije nasilje, već poštovanje zakona i ako to ne sprovedem može mene neko da kazni – rekao je Đorđević.

Predsednik Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija „Nezavisnost“ Aleksandar Titović rekao je da taj sindikat nije uključen u obustavu rada, već su se zaposleni samoorganizovali.

Oni ne žele podršku sindikata, nisu nas zvali, osim što nas preko društvenih mreža vređaju – rekao je Titović agenciji Beta.

Dodao je da su neki zahtevi štrajkača opravdani, ali da se duže vreme radi na njihovom ispunjenju, a da su pojedini ispunjeni.

O mogućnosti ispunjenja zahteva o povećanju plate za 30 odsto koliko traže štrajkači Titović je rekao da „sindikat, možda misli da je to povećanje nedovoljno i da možda treba tražiti 50 odsto, ali postoji dogovor da se u narednih godinu dana iz nekoliko povećanja podigne zarada, pa da bi se možda do kraja sledeće godine i dobio taj procenat“.

Ali moramo da radimo u skladu sa našim prihodima, da planiramo da se dogovaramo, sačuvamo radna mesta i preduzeće – rekao je Titović.

Dodao da sindikat ne podržava nezakonitu obustavu rada koja može da nanese štetu preduzeću jer inače „ni lokalne samouprave nemaju sluha da koriste najveću kompaniju, Poštu Srbije, već imaju dilove sa privatnim operaterima“.

Izvor: Beta

Prethodni članakPoštari, dostavljači i šalterski službenici u čačanskoj Pošti počeli štrajk
Sledeći članakPremošćena Morava na putu Mrčajevci – Mršinci, postavljen poslednji gredni nosač

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here