Dodeljene gradske stipendije i nagrade za 267 najboljih studenata i srednjoškolca iz Čačka

5
1558

ČAČAK – Grad Čačak potpisao je ugovore o stipendiranju za narednu godinu sa 130 studenta državnih fakulteta koji na studijama imaju prosečnu ocenu iznad 8,5. Njima će u 10 mesečnih rata biti isplaćivano po 10.000 dinara.

Po 6.000 dinara u narednih deset meseci stipendije dobijaće 14 učenika srednjih škola za talente.

Jednokratnu novčanu nagradu u iznosu od po 15.000 dinara dobilo je 16 studenata prve godine koji su pri upisu na osnovnim akademskim ili integrisanim studijama, na državnim fakultetima, ostvarili 95 i više bodova.

Istu sumu novca, kao nagradu za osvojeno prvo, drugo ili treće mesto na republičkom takmičenju, dobilo je 107 učenika osnovnih i srednjih škola.

Posebnu nagradu od Grada, dva laptop računara, dobile su najbolje studentkinje – Aleksandra Pandurović, koja pohađa drugu godinu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Nikolina Vasilijević, koja je na šestoj godini Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Najboljim učenicima i studentima poželeo bih da nastave sa marljivim radom, ostvare se u svojim profesijama i da ne zaborave Čačak. Uvek ćemo raditi na tome da se stvore što bolji uslove za mlade, a posebno one koji se svojim znanjem ističu i na najbolji mogući način predstavljaju naš grad – rekao je na današnjoj svečanosti gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKadetska ekipa Mladosti pravi čuda, bez dva važna igrača nanela prvi poraz lideru prvenstva
Sledeći članakU Čačku danas hladno i kišovito, kakvo će vreme biti početkom sledeće sedmice?

5 KOMENTARA

  1. E moja dijabolo, stipendije se dodeljuju u ovo vreme poslednjih 15 a možda i više godina. A šta to tebe interesuje kad imaš 4 razreda osnovne škole

  2. Knjige nikad skuplje, kirija za sobu/stan nikad veci, prevoz u skolu nikad skuplji i vi se sad pred izbore setili studenata! Odgovaracete jer pokusavate od Srba napraviti glupe ljude !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here