Dodeljene gradske stipendije za 255 najboljih studenata i srednjoškolca iz Čačka

4
1647

ČAČAK – Grad Čačak potpisao je ugovore o stipendiranju za narednu godinu sa 143 studenta državnih fakulteta koji na studijama imaju prosečnu ocenu iznad 8,5. Njima će u 10 mesečnih rata biti isplaćivano po 8.000 dinara.

Milica Bukarica, Anastasija Rubaković i Milena Dukić, koje tokom dosadašnjih studija imaju prosečnu ocenu 10, dobile su po laptop.

Po 3.600 dinara u narednih deset meseci stipendije dobijaće 17 učenika srednjih škola za talente.

Jednokratnu novčanu nagradu u iznosu od po 12.000 dinara dobilo je 22 studenata prve godine koji su pri upisu na osnovnim akademskim ili integrisanim studijama, na državnim fakultetima, ostvarili 95 i više bodova.

Istu sumu novca, kao nagradu na osvojenom prvom, drugom ili trećem mestu na republičkom takmičenju, dobila su 73 učenika osnovnih i srednjih škola.

Čačak je za ove namene izdvojio 17 miliona dinara.

Jedan od najlepših događaja u gradu je kada nagrađujemo naše mlade, obrazovane sugrađane, one koji se trude i svojim radom postižu zapažene rezultate. Oni su naša budućnost i naša je obaveza, ali je i veliko zadovoljstvo da im na njihovom putu ka cilju pomažemo koliko smo u mogućnosti. Grad je ove godine, za ove namene, opredelio 17 miliona dinara za 255 učenika i studenata. Njihov motiv da budu najbolji nama daje motiv da nam uvek budu na prvom mestu. Grad će uvek stajati uz svoje đake i studente, a trudićemo se da im stvorimo sve uslove da, nakon što se odškoluju, požele u Čačku da se zaposle i osnuju svoje porodice – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDrogiran i pijan izazvao saobraćajnu nesreću, pa odbio da se alkotestira
Sledeći članakU slavu patrijarha Pavla, a za naše dobro

4 KOMENTARA

  1. Cestitka studentima i njihovim roditeljima, 17 miliona dinara toliko ide na prezentaciju isto(klopa i pice). Znaci vaznije da gospoda iz Gradske Uprave jede nego da talentovana i pametna deca dobiju vise para.

    • Zamolio bih Vas da više ne serete. Ovo nije bilo za vreme Vaše vlasti NOVE Srbije i njihovih satrapa. Dobro je sa opozicioni delovanjem. Više su dali konobari, ponavljaci, lubenicari i tapetari od Vaših. Od ovog momenta zamolio bih za muk od Vaših.

      • e tu grešiš ovo je i počelo za vreme Nove Srbije ali veći problem je taj što se dobija isti iznos kao i tada sa tim što si tada sa 8000 i mogao nešto a sad ne možeš ni cipele da kupiš

      • Gospodine ako se zovete nikola mada sumnjam, sta ja imam sa novom srbijom i njih sam kritikovao kao i ove(i tad sam naravno hapsen i proganjan zbog kritika). Vi sa vasim odgovorom nemozete poreci da se pojede za istu cifru koje se da ucenicima, a troskovi skolovanja nikad veci pa vi onda razmislite dal sam ja il vi u pravu !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here