Dr Dabić: Izgradnja nove hirurške bolnice u Čačku vrlo izgledna

7
2957

ČAČAK – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku dr Dejan Dabić istakao je da je veliki optimista u pogledu izgradnje nove bolnice u Čačku, koja je prošle godine najavljena.

On kaže da je učestvovao u izradi projekta zajedno sa konsultantskim firmama koje su angažovane od strane Vlade i Kancelarije za javna ulaganja, i da je taj projekat “99 procenata gotov“.

Mislim da je gradnja nove bolnice u Čačku veoma izgledna. Veliki sam optimista u pogledu toga. Ta nova hirurška bolnica je objekat od 22.500 kvadrata, gde će sve hirurške službe biti pod istim krovom. Ta zgrada će biti povezana sa ovom zgradom (takozvana nova bolnica, prim. aut.) i to će biti zaokruženo na jednom mestu sve ono što jedna ozbiljna bolnica treba da pruži svojim pacijentima – istakao je dr Dabić.

Ranije je najavljeno da će se osim hirurškog bloka graditi i Infektivno odeljenje površine 2.000 kvadrata, kotlarnica od 500 kvadrata, dve trafo stanice, stanice za tretman medicinskih gasova, kao i tri portirnice.

Ukupna površina novih i rekonstruisanih objekata iznosiće 54.000 kvadratnih metara.

Predviđeno je da se radovi na rekonstrukciji i izgradnji bolničkih kapaciteta izvode fazno. Prva faza podrazumeva upravo izgradnju nove Hirurške bolnice, za šta je procenjena vrednost radova 32,4 miliona evra.

Izvor: Morava info

TEKST JE NASTAO U OKVIRU MEDIJSKOG PROJEKTA “IZAZOVI ČAČANSKOG ZDRAVSTVA“, KOJI SUFINANSIRA GRAD ČAČAK U OKVIRU PROJEKTA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Prethodni članakOvo su zvanične fotografije košarkaša i stručnog štaba Borca za predstojeću sezonu (FOTO)
Sledeći članakOva tri uređaja pravi su gutači energije, čak i noću

7 KOMENTARA

    • Baš tako, samo priča, nacrtaju se projekti i stane se, naravno da nema para, tako i sa halom, vrtićem u Zablaću, zatvorenim bazenom…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here