Dr Panić: Premijerka da pooštri epidemiološke mere ili da odmah podnese ostavku

6
618
Rade Panić; foto: N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić pozvao je danas premijerku Anu Brnabić da „odmah“ preduzme mere za suzbijanje epidemije koronavirusa koje je predložio medicinski deo Kriznog štaba ili da u suprotnom podnese neopozivu ostavku.

Panić je u otvorenom pismu optužio premijerku i Vladu Srbije da snose odgovornost za veliki rast broja novozaraženih i preminulih od posledica infekcije virusom korona u prethodnom periodu.

Više od 7.000 obolelih u Srbiji, više od 6.000 hospitalizovanih, na respiratoru oko 300 ljudi, dok 50 ljudi premine gotovo svakoga dana od posledica kovid 19. Drugi smo po broju novoobolelih u svetu, a prvi u Evropi. Bravo! Da li će se organizovati doček ispred skupštine za ove uspehe, premijerka – upitao je Panić predsednicu Vlade Srbije.

Ocenio je da takvo pogoršanje epidemiološke situacije ne bi bilo moguće da je premijerka postupala po „važećim zakonima i preporukama stručnog dela Kriznog štaba“.

Nemoćni glasovi, da ne kažemo vapaji, struke iz Kriznog štaba, najbolji su pokazatelj Vaše bahatosti i osionog zanemarivanja osnovnih medicinskih postulata koje je neophodno primeniti tokom epidemije, zakonom definisane kao katastrofe koja ugrožava zdravlje i živote svih građana Srbije – naveo je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Dodao je da „svi imuniteti“ koje Ana Brnabić ima kao premijerka, „ne štite od baš svake odgovornosti“.

Razumete da bi mere dovele do smanjenja broja zaraženih ali ih ipak ne propisujete? Da li time priznajete da radnjom nečinjenja, svesno računate na posledicu i prihvatate njen ishod – upitao je Panić premijerku.

Izvor: Beta

Prethodni članakNajavljena značajna infrastrukturna ulaganja u gradskom jezgru Čačka povodom statusa Prestonice kulture
Sledeći članakPet smrtnih ishoda na kovid odeljenju čačanske bolnice, više od 100 preminulih u protekla tri meseca

6 KOMENTARA

  1. Apsolutno se slazem, oni su vlast, oni o svemy odlučuju, Krizni štab je samo proforme. Ona je odgovorna za sve živote, jer niti preduzima mere, niti ih sprovodi. Jasno je svima zašto. Ali je naučila u stranci da pljyje po narodu. A i doktore u štabu treba da je sramota, zašto ne podnesu ostavku, kad se nizašta ne pitaju.

  2. Čim pročitam da je neki sindikalac u pitanju, taman to bio i doktor, znači da stoji ispred neke interesne grupe. A lekari treba da misle o zdravlju naroda pogotovu u ovoj situaciji. Da edukuju građanstvo u cilju najbolje žaštite od ovog zla. A ne da vodi kadrovsku politiku.

  3. Doktore, doktore,najveće zbunjujuće poruke stižu iz vaše branše. Kao da niste studirali iste fakultete. Kome mi obični smrtnici da verujemo? Mislim da je prevladala politika. Kao u svemu ostalom. Ali ovde nije trebala jer se radi o ljudima, zdravlju i smrti.

  4. Opet nisi uzeo mericu doktore.Ne zna se ko je veći šizik od tebe i prećednika ?Jos kad vam se u timu pridruži i ministarka zdravlja Čačak dobijamo Dream team

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here