Dr Sretenović: U bolnici se ne oseća smirivanje epidemije, poslednjih dana povećan broj prijema

7
2432

ČAČAK – Poslednjih dana u čačanskoj Opštoj bolnici primetan je veći broj pregleda, ali i prijema na infektivno odeljenje, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Miroslav Sretenović, dodajući da je trenutno hospitalizovano 27 pacijenata.

On objašnjava da je samo osmoro pacijenata pozitivno na korona virus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U protekla 24 sata kroz prijemno-trijažnu ambulantu je prošlo 13 pacijenata od toga su dva primljena na infektivno odeljenje. Moram da naglasim da i pored toga što se čini da se epidemiološka situacija smiruje, stanje u bolnici nije baš takvo – naveo je Sretenović.

Sretenović je istakao i da je tokom jučerašnjeg dana preminuo jedan pacijent koji je u bolnicu primljen u teškom stanju.

– Neophodno je da se pacijenti sa simptomima poput povišene temperature, gušenja, jave prvenstveno u kovid ambulante da bi se pregledali, a zatim donela odluka da li su za bolničko lečenje. Treba reći i da pacijenti koji su već prošli kroz ambulante i vraćeni kući zbog toga što nemaju simptome, da se ne opuste nego da ukoliko naredna dva, tri dana ponovo osete neke tegobe da se jave – objasnio je Sretenović.

Prema njegovim rečima, bolest je nepredvidiva i drastično pogoršanje se dešava u kratkom periodu.

Izvor: MNA

Prethodni članakDr Luković: Detektovanjem kontakata pokušavamo da prekinemo lanac infekcije
Sledeći članakPotvrđeno: Za prvomajske prazinke 83-časovna zabrana izlaska

7 KOMENTARA

  1. Gos.Istina znas onu narodnu „nije tesko biti glup“..Citas li ti tekst ili imas negativan naboj prema nasima a emotivan naboj prema njihovima..Nije krenula korona iz Lidla u Cacku niti je iko istu dobio u nekoj prodavnici .Ipak je moralo da se objavi ime svakov zarazenog kao u Vijetnamu i ovo bi bilo za sest nedelja gotovo .

  2. mere koje donosi vlada ne daju rezultate veci policijski cas nista ne donosi jer posle svi izadju.da ljudi nemaju policijski cas ne bi se gurali i hrlili u prodavnice i pravili guzve.struka sve radi pogresno.zabrana napustanja prebivalista je mnogo bolja odluka.svi ce otici iz grada u selo to je to.znaci mesamo se.hrvati i slovenci su to najbolje uradili.

  3. Namerna politizacija.
    Produzeni policijski cas vise steti…
    , …niko ne veruje u te testove….kao da neko namerno gresi, pokusava da pogorsa….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here