Dr Sretenović: Uspeli smo da u delu bolnice zadržimo non kovid status

11
2003

ČAČAK – Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović izjavio je danas da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi vrlo ozbiljna, ističući da je ogroman priliv pacijenata u prijemnu ambulantu.

Veliki je prijem u naših pet paviljonskih odeljenja. To je zaista veliki broj pacijenata, koji dolaze sa vrlo ozbiljnim upalama pluća, dosta je i mladih – naveo je Sretenović.

Prema njegovim rečima, kod starijih pacijenata koji imaju hronične bolesti i koji su naručenog zdravlja situacija je još ozbiljnija.

Zbog toga imamo dosta kritično obolelih, pacijenata na respiratoru – naglasio je Sretenović.

On je rekao da se pokušava pronaći još više kapaciteta, odnosno bolničkih postelja.

To je u našoj prostornoj organizaciji problem, ali za sada uspevamo. Dobili smo nešto dodatne opreme, tako da se borimo svim snagama – izjavio je Sretenović.

Dobrom voljom Ministarstva zdravlja, kaže Sretenović, bolnica je ostala delom i ne kovid.

To je urađeno zbog 200.000 ljudi iz Moravičkog okruga koji gravitiraju ka našoj bolnici i zbog nekih hitnih, urgentnih stanja – zaključio je Sretenović.

Izvor: MNA

Prethodni članakDevetoro na respiratorima, smanjen broj pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti
Sledeći članakManja grupa Čačana i večeras održala protest (FOTO)

11 KOMENTARA

 1. Bravo. Najzad neka dobra vest u ovom ludili. Hvala svim zdr.radnicima,novinarima,Moravi info,Biseniću i drugima koji su podigli glas i spasili našu bolnicu.

  • Nemojte to dr Sretenovića da pitate? Političari donose odluke sve vreme. Rukovodioci zdravstvenih ustanova su ovde da iznesu brojke. Mislite da je dr Sretenovića neko pitao hoće li da dočeka Žeksa?

  • Kasarna je ruinirana. U cijem god da je vlasnistvu, nema uslova za smestaj obolelih a kamoli instaliranje kiseonika, obzirom da su svi sa upalama pluca na terapiji kiseonikom. I nemojte vise dosadjivati sa tom kasarnom. O tome je trebalo ranije misliti.

    • Tako je…a koliko mi se cini,ambulanta u kasarni,barem spolja,je u ok stanju!Ja sam tu isao na regrutaciju,imaju bolesnicke sobe,ordinacije….ambulanta je na sprat i nalazi se blizu kapije…pravo naspram kapije!
     Tu su lezali vojnici ranije a u kasarnama bilo vise hiljada vojnika!Za zgradu kasarne gde su bile spavaone ne znam u kakvom su stanju ali ambulanta spolja izgleda bas ok!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here