Drugi dan protesta ispred Višeg suda u Čačku

6
1279
Foto: Printscreen

ČAČAK – Meštani deset sela iz okoline Čačka i Lučana protestovali su i danas ispred Višeg suda u Čačku, nezadovoljni dužinom procesa zbog cene oduzete zemlje za izgradnju deonice auto-puta Preljina-Požega.

Oko sto meštana je nezadovoljno jer sudski procesi traju više od tri godine, a protest, priređen drugi dan uzastopno, trajao je 12.00 do 13.00.

Na njihovim transparentima je pisalo: „Zemlja u Čačku manje vredi od pakle cigareta“, „Završite sudske postupke, ne odugovlačite“, „Da li se ovako u Beogradu ljudi teraju na ulice“, „Ne damo metar dedovine za paklo cigareta“, „Viši sud nam otima dedovinu za 200 dinara“, „Sud treba da sudi po zakonu, a ne po nalazima Puteva Srbije“.

Posebno su nezadovoljni što je posle tri godine suđenja Viši sud u Čačku na žalbu „Puteva Srbije“ poništio odluke koje je ranije doneo Osnovni sud o ceni eksproprisane zemlje.

Ponuđena cena za zemlju koju su im oduzeli zbog izgradnje auto-puta bila je od 50, 100 i 200 dinara za kvadratni metar, što je za vlasnike te zemlje „nerealno“ i „uvredljivo“.

Osnovni sud je na osnovu nalaza veštaka presudio da cena kvadratnog metra oduzete zemlje bude od 1.500 do 1.600 dinara, što sada Viši sud osporava i traži novo suđenje.

Izvor: Beta

Prethodni članakEvo ko će moći da računa na subvenciju za zamenu starih dizel vozila
Sledeći članakSutra u Čačku Sajam lokalne hrane, svoje proizvode predstaviće više od 30 izlagača

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here