Dva i po kilometra novih saobraćajnica u Viljuši

4
683

ČAČAK – U Viljuši je završena izgradnja puta od Doma do groblja u tom selu. Uz ovaj put urađeni su i krakovi prema Dilparićima i Alempijevićima, što je ukupno oko dva i po kilometra saobraćajnica.

Na zahtev meštana, a na inicijativu Grada Čačka, ovu investiciju vrednu nešto više od 25 miliona dinara, finansirala je Vlada Republike Srbije, preko JP “Putevi Srbije“.

Gradonačelnik Milun Todorović, koji je danas obišao završne radove, naglasio je da je Grad Čačak učestvovao u regulisanju imovinsko-pravnih odnosa, pre svega u parcelaciji zemljišta, kako bi se, uz veliku podršku meštana, stvorili uslovi za obnovu putne infrastrukture.

U poslednje tri i po godine u Viljuši je izgrađeno sedam kilometra novih saobraćajnica. Naša želja i namera je da uz pomoć Vlade Republike Srbije, u svim delovima grada Čačka, investiramo u putnu infrastrukturu i da se u budućnosti nastave radovi prema prioritetima. Da se investira i u kanalizaciju, vodovodnu i niskonaponsku mrežu, naravno, uvek nove puteve, kako bi se život olakšao onima koji žive na selu, ali i kako bi mu se vratili mladi sa svojim porodicama – rekao je Todorović.

On je istakao i da će lokalna samouprava intenzivno radi na obnovi škole u Viljuši, koja funkcioniše u okviru isturenog odeljenja OŠ “Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, kako roditelji iz ovog kraja ne bi morali decu da vode u škole u Zablaću ili Čačku.

Ovu školu trenutno pohađa samo pet učenika.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Inflatorna aždaja se probudila i proždire plate i penzije u Srbiji“
Sledeći članakUbica i njegov brat mimoišli se za šest minuta, inače bi i Nikola bio u opasnosti

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here