Dve doktorke čačanskog Doma zdravlja zaražene virusom korona

11
3253
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – U domovima zdravlja u Čačku, ambulantama i na terenu dnevno se pregleda i do 150 osoba koje su bili u bliskom kontaktu sa nekim zaraženim ili imaju simptome, rekao je danas direktor Doma zdravlja Aleksandar Pajović.

On je u izjavi agenciji MNA istakao da će od ponedeljka biti otvorena kovid ambulanta u Ljubiću, a sve u cilju da se razdvoje pacijenti koji dolaze po redovnu terapiju i oni koji imaju sumnju na COVID-19.

Mesec dana smo imali jednu potpuno mirno situaciju, a od 22. juna kreće veći broj pacijenata sa povišenom temperaturom i određenim respiratornim tegobama, prvo u proseku oko 20, a zatim oko Vidovdana prelazi 100 – naveo je Pajović.

Prema njegovim rečima, ove nedelje taj broj je znatno veći, pa se u domovima zdravlja i na terenu pregleda i do 150 pacijenata.

Od ponedeljka otvaramo ambulantu u Ljubiću i tu ćemo nastojati da primimo što veći broj pacijenata. U ambulanti Ljubić biće im rađeni testovi i laboratorija, sve ono što je potrebno – naglasio je Pajović.

Objašnjava da su protekle dve sedmice u privremenoj ambulanti, u mobilnom kontejneru, koji je donacija Evropske unije, rađene laboratorije i tetiranje.

Imamo jasnu proceduru kako se postupa za pacijentima na osnovu analize brzog testa, da li se šalje ili ne na dijagnostiku u bolnici – rekao je Pajović.

Pajović je naglasio da postoji dovoljno zaštitne opreme i na zaposlene se apeluje da se koriste adekvatno.

Ako je oprema adekvatna mala je mogućnost da dođe do zaraze. Dugo nismo imali zaraženih radnika, sada imamo dve doktorke koje su u kućnoj izolaciji sa blagom kliničkom slikom – izjavio je on.

Direktor Doma zdravlja kaže da je ove sedmice, svakodnevno prevezeno po nekoliko pacijenata sa težom kliničkom slikom u zdravstvene ustanove van Čačka.

Izvor: MNA

Prethodni članakDveri: Čačak među najugroženijim gradovima u Srbiji, za to je najodgovornija lokalna vlast
Sledeći članakProtest čačanskih ugostitelja zbog skraćenja radnog vremena

11 KOMENTARA

  1. Mars stoko lazljiva ja sam bio u kontaktu sa zarazenim a vi ni njih niste testirali od tog jednog dete i dalje ide u vrtic i niko nista. Jos veca je marva ova opzicija koja sve ovo pokusava da iskoristi . Politicari svi ste olosi

  2. Gospodo, možda su i izbori uticali. Ali, neka se zvanično objavi koliko je u Čačku bilo svadbi, proslava rodjendana, godišnjica mature od ukidanja vanrednog stanja do danas. Koliko je Cacana pratilo derbi u BG. Kafici posle 23 časa puni, jedan na drugom, ne može se proci ulicom od automobila koji su prakirani na trotoaru. Niko nigde nije nosio masku, pa kada je staviš u prodavnici, gledaju te čudno, kao da si pao sa Marsa.

    • Pa ko je dozvolio derbi, proslave, mitinge, kampanju, slavlje posle izbora… Nije ni Boško, ni Đilas, ni bilo ko iz opozicije. Ko je rekao da je pobedio virus, slavio sa trubačima na trgu, otvarao forverk treći put, otvarao prazan NTP sa stvarima iz Niša, TF_a, srednjih škola, skupljanje kod tunela, otvaranje crpne stanice koja nema funkciju,… Koliko je bilo kontakata u ovim događajima. I na kraju izbori. Koliko je isti vozač dovezao glasača bez maske, koliko puta je komisija brojala listiće do duboko u noć, koliko je bilo izbornih mesta u školama i vrtićima…. Svi su znali da će posle izbora da se virus vrati samo struka „nije“ znala.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here