Dveri: Nastavlja se urbanističko uništavanje Čačka

6
630

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku povodom gradnje zgrade na lokaciji nekadašnjeg kafića “Ekskalibur“.

Saopštenje Dveri prenosimo u celosti:

Govorili smo – dešava se. Govorili smo da će ova vlast uništiti skoro svaku slobodnu površinu, da postojeća infrastruktura ne može da podrži ovakvu izgradnju, da nećemo moći da dišemo, niti funkcionišemo zbog urbanističkog i saobraćajnog haosa. Sve se to dešava i tek će se dešavati zbog neznalica i profitera na vlasti.

Apokaliptične scene potopa iz Beograda uskoro će se dešavati i u Čačku, a u izvesnoj meri već se dešavaju posle svake malo veće kiše. To je Čačak u već poodmaklom 21. veku – grad kome su asfalt, infrastruktura, slobodni trotoari i parking mesta visokotehnološki i nedostižni pojmovi.

Govorili smo i da planiraju višespratnicu na mestu nekadašnjeg kafea „Ekskalibur“ koja će „zazidati“ bedem i napraviti opšti saobraćajni haos na toj lokaciji. I to se dešava ovih dana. Znamo svi koliko to područje vapi za parking mestima, naročito tokom letnjeg perioda. Zamislite šta će se desiti kada se ukine taj parking i na njegovom mestu nađe još 50-60 stanova sa još toliko vozila. Zamislite kako će nam izgledati omiljeno šetalište kada se poseku i ona obližnja stabla, a sam bedem se „zazida“ šestospratnom zgradom. Gde će se sada parkirati posetioci bazena, sportskih terena i fakulteta?

Godinama upozoravamo na pogubnu urbanističku politiku neznalica iz vlasti. Greške u urbanizmu su najskuplje jer se ne mogu ispraviti, ali ove naprednjačke u Čačku nisu greške. To je svesno urušavanje Čačka – zarad ličnog i stranačkog ekstra-profiterstva – koje niko više neće moći popraviti.

Buduća vlast će možda i uspeti da od Čačka napravi funkcionalan i lep grad, ali ono što je sigurno, to je da će svi koji su učestvovali u ovakvom uništavanju grada odgovarati za to – od gradonačelnika do predsednika komisije za urbanističke planove. To vam Dveri obećavaju!

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakOtvoren NTP Čačak, država kupuje još jednu halu na lokaciji “Cer“
Sledeći članakNova stranka: “Nek maske padnu“ jedina dosledna, iskreno opoziciona koalicija

6 KOMENTARA

  1. U pravu je Šipetić za sve što je napisao u ovom saopštenju. Samo ne dao Bog da Obradović dođe na vlast, Vučićeva tiranija bi bila igračka u odnosu na njega

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here