Festival kratkometražnog studentskog filma “Kameo“, pred čačanskom publikom 43 filma

0
113

ČAČAK – Drugi Festival kratkometražnog studentskog filma “Kameo“ biće održan od 12. do 15. jula u Čačku, uz učešće 43 ostvarenja studenata sa prostora bivše Jugoslavije, najavili su organizatori.

Na festival dolaze mladi autori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Pored glavnog programa, u kome su igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi kratke forme, posetioci će imati priliku da u okviru pratećeg programa učestvuju na dve filmske radionice, najavili su iz “Kameo“.

Predstavnica organizatora Katarina Bugarin je rekla da će u saradnji sa Dokumentaristima Srbije (DOKSrbija) kroz interaktivna predavanja i panel diskusiju, učesnici imati priliku da se upoznaju sa principima rada naših uspešnih filmskih autora, producenata, ali i festivalskih programera i distributera.

Prema njenim rečima, reditelji Dejan Petrović, Tea Lukač i Mihajlo Jevtić, kao i distributer Petar Mitrić, otkriće učesnicima „kako da na najbolji način da razviju sopstvene ideje, rade na svojim filmovima i razviju filmski jezik”, a druga radionica se bavi naizgled uobičajenim, usputnim, ali suštinski egzistencijalnim pitanjima pojedinca.

Kako scenografija grada utiče na nas? Koliko se drugih gradova krije baš u tom gradu? Svako će imati priliku da zabeleži po jedan deo svog grada, a te sekvence ćemo zajedno sastaviti u prostorno-audiovizuelni kaleidoskop – rekla je Katarina Marković, jedna do organizatorki festivala.

Kako je navedeno, “Kameo“ je ove godine za selektore festivala odabrao predstavnike tri različite generacije iz lokalne zajednice, pa su Dušan Darijević, Nikola Ćurčić i Dušan Stoiljković selektorski predstavnici Čačka, a namera organizatora je utvrđivanje korespondencije i komunikacije festivalskih filmova i festivalske publike.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakDve pobede U15 reprezentacije Srbije u Sloveniji, Šušić najefikasniji, Radulović i Krunić zapaženi
Sledeći članakPonovo se izlila Loznička reka, voda ušla u domaćinstva

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here