Fudbaleri koji su štrajkovali glađu: FSS nas ponizio, naše dostojanstvo nije na prodaju

7
512
Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera

Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS), na inicijativu predsednika Slaviše Kokeze, donela je u utorak odluku da jednokratno, sa po 500 evra, pomogne fudbalerima prema kojima neizmirene obaveze imaju Borac iz Čačka, Donji Srem i Jagodina.

Ali sada su se pomenuti fudbaleri oglasili saopštenjem, u kojima navode da svoje dostojanstvo neće prodavati i da su poniženi zbog takve odluke.

Zbog dugovanja koja im nisu isplaćena, nekadašnji fudbaleri Borca i Jagodine su jedno vreme štrajkovli glađu, ali su taj štrajk morali da prekinu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Sada su se putem Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ oglasili i poslali poruku Fudbalskom savezu.

Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsetićamo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa – stoji na početku saopštenja.

Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da uplate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno. Takođe, FSS je sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera. Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu, FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju.

Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna, ali na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehe – stoji u saopštenju fudbalera koji su štrajkovali glađu.

Izvor: Mondo

Prethodni članakTrnavac: SPS u Čačku nikome se neće nuditi, neka nas SNS pozove ako nas žele u vlasti
Sledeći članakPojedina naselja na teritoriji Čačka u četvrtak ostaju bez struje

7 KOMENTARA

  1. Pa gospodo ajde lepo u maline da berete za dnevnicu, pa da prvi put u životu stvarno zaradite 500 evra. Garantujem da bi bili zahvalni na pomoći. Sram vas bilo neradnici jedni

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here