Fudbalerke Borca plasirale se u Prvu ligu Srbije

1
768

ČAČAK – U subotu 28. maja na gradskom stadionu u Čačku sa početkom u 18:30 časova odigraće se prijateljska fudbalska utakmica između Ženskog fudbalskog kluba Borac iz Čačka i Ženskog fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca. Nakon utakmice, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije uručiće pehar Ženskom fudbalskom klubu Borac – prvaku Druge lige “Zapad“ i novom članu Prve lige Srbije za žene.

U ŽFK Borac navode da je ostvaren ogroman uspeh, uz podsećanje da je pre dvadesetak godina ženski fudbal u Čačku praktično bio u potpunosti ugašen.

Od 2005. do 2020. godine je bilo nekoliko pokušaja oživljavanja ženskog fudbala u našem gradu, ali je uglavnom sve ostajalo na pokušajima. U poznu jesen 2019. godine osnovan je Ženski gradski fudbalski klub Borac. Tokom prethodne dve takmičarske sezone ekipa devojčica koje vole fudbal je tražila svoje mesto na fudbalskoj mapi Srbije, menjale su se i fudbalerke i treneri. Danas možemo reći da je Ženski fudbalski klub Borac jedan, pre svega zdrav, sportski kolektiv, ali i kolektiv koji iza sebe ima i uspešan rezultat. Mlađe devojčice (uzrast od 12 do 16 godina) su trećeplasirane u Razvojnoj ligi Srbije, dok je seniorska ekipa prvak Druge lige i izborila je plasman u Prvu fudbalsku ligu Srbije za žene. Dođite da pozdravimo devojke i devojčice, fudbalerke našeg kluba, da im čestitamo ulazak u Prvu ligu i da im poželimo uspeh u budućim takmičenjima – navode iz ŽFK Borac.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarinović: Ostvarili smo zacrtano, sledeće sezone bićemo još bolji; Novaković: Iza nas je dobra sezona
Sledeći članakNALED: Čačak pri vrhu liste gradova po efikasnosti izdavanja građevinskih dozvola

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here