Galeriju “Nadežda Petrović“ sve češće posećuju deca iz čačanskih vrtića i osnovnih škola

0
185

ČAČAK – Sa dolaskom lepih prolećnih dana u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ su učestale posete dece iz čačanskih vrtića i osnovnih škola.

Tokom poseta deca mogu pogledati slike Nadežde Petrović i čuti priče o njenom slikarstvu, a zatim se upoznati sa raznovrsnim umetničkim delima nastalim tokom celog 20. veka i kroz aktuelnu umetničku praksu koja ih čekaju na novootvorenoj izložbi “Stalna postavka 2005-2022.“.

Po reakcijama malih posetilaca zaključuje se da im je tokom ovih poseta zabavno, a galerija se nada da će od naredne školske godine nastupiti još uspešnija saradnja sa predškolskim ustanova i osnovnim i srednjim školama sa teritorije grada Čačka koja je podstaknuta nedavno potpisanim sporazumom. Tako će nacionalno i zavičajno kulturno nasleđe i aktuelni programi ustanova kulture biti još bliskiji mladom naraštaju. Galerija se priprema za novu fazu saradnje sa obrazovnim ustanovama osmišljavanjem novih edukativnih programa, radionica, izložbi, predavanja i drugih interakcijskih sadržaja koji će deci omogućiti zabavu, ali i učenje kroz igru jer će u njima naći niz podudarnosti sa školskim gradivom – navode u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJeremić: Vučić i Đilas se uzajamno pomažu
Sledeći članakKako se pravilno piše: Sto najčešćih grešaka u pravopisu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here