Grad Čačak kupio kuće i okućnice, rešeno stambeno pitanje još pet porodica

0
1750

ČAČAK – Danas su u Čačku potpisani ugovori o kupoprodaji još pet kuća u okviru programa “Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“. Pet Čačaniki postale su vlasnice stambenih objekata na teritoriji grada Čačka, a krov nad glavom dobila je 21 osoba, od čega 12 dece.

Ukupna vrednost ovih pet objekata je oko 10 miliona dinara, koje je Grad Čačak obezbedio iz donacije Evropske unije.

U prethodnom periodu u okviru istog projekta izgrađena je zgrada u naselju Obrež u koju je nedavno useljeno 12 porodica, a od početka projekta kupljeno je ukupno 14, a renovirano 12 stambenih objekata čiji vlasnici u porodici imaju članove koji su osobe sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, Romi, osobe odrasle u ustanovama socijalne zaštite ili hraniteljskim porodicama, ili lokalno socijalno ugroženo stanovništvo. Samo kroz ovaj projekat za sada je rešeno stambeno pitanje ukupno 38 porodica, koje imaju 112 članova, od čega su 45 deca. Do kraja projekta očekuje nas renoviranje još šest stambenih objekata – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, osim stambene podrške, svi uključeni u program dobijaju i podršku u vidu nameštaja, bele tehnike, obuke za zanimanja, grantove za pokretanje posla, psiho-socijalnu podršku, preventivne medicinske preglede, pravnu pomoć i druge vrste podrške socijalnoj inkluziji.

Projekat sprovodi grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad Čačak, Ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite “Zračak“ i udruženjem građana IDC.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDvojica Čačana uhapšena zbog iznude, ženi pred decom hteli da uzmu 9.000 evra
Sledeći članakJeziv snimak iz Čačka: Deca šetaju po simsu na sedmom spratu zgrade

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here