Grad Čačak raspisao javnu prodaju pet parcela, očekuje se prihod od najmanje milion evra

14
6534
Parcela kod hotel ''Morave'' prodata po 10 puta višoj ceni od početne

ČAČAK – Grad Čačak raspisao je oglas za javnu prodaju gradskog građevinskog zemljišta. Na prodaju je pet parcela ukupne površine 31.108 kvadratnih metara.

Dve parcele namenje nu stambenoj izgradnji. Jedna se nalazi u Aveniji 2 i ima površinu od 1.404 kvadratnih metara. Početna cena je 5.184.105 dinara.

Druga se nalazi u Ulici Nikole Pašića. Reč je o sadašnjem parkingu između hotela “Morava’ i pomenute ulice. Površina parcele je 1.905 kvadrata, a početna cena je и 14.973.909 dinara.

Na prodaju su i tri parcele namenjene gradnji privrednih kapaciteta.

Parcela u Ljubić polju ima površinu od 11.773 kvadrata i prodavaće se po početnoj ceni od 43.377.736 dinara.

Zemljište u Bulevaru oslobođenja, kod “Slovasa“, ukupne površine 6.480 kvadrata, prodaje se po početnoj ceni od 23.875.624.

Na prodaju je i parcela na Alvadžinici, u kompleksu iza nekadašnje “Čačanke“, površine 9.534 kvadratna metra. Početna cena je 25.058.021 dinara.

Sve ove parcele su u javnoj svojini i vlasništvo su grada Čačka. Ukoliko budu prodate po početnoj ceni, grad će prihodovati 112.469.395, ali za očekivati je da ova cena nakon javnog nadmetanja bude veća za 20 do 30 procenata.

Na to treba dodati i prohode po osnovu nakdade za uređenje građevinskog zemljišta i poreza na imovinu.

Javno nadmetanje održaće se 10. decembra u skupštinskoj sali zgrade Gradske uprave.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUskoro poskupljuju usluge “Telenora“
Sledeći članakPorast broja vakcinih od uvođenja propusnica, u Srbiji juče dato 40.000 vakcina, u Čačku 107 prvih doza

14 KOMENTARA

  1. Čačak,sivilo i smog…Ako se nađe neka pametna i hrabra glava koja će stati na put uništiteljima. Zasadite drveće. Idite na Spomen park i pogledajte svoj grad,sve će vam se samo kasti. Osvestite se već jednom!!!!

      • Kome oduzeti, rođače? Nije to tvoja dedovina da ti je neko oduzme. Privremeno si parkirao na javnoj površini koja je bila određena za parking, više nije. Nema tu šta nejasno. Nema više komunizma. Crkao je 1990. Dobrodošao u liberalni kapitalizam.

    • Prodaja je javna. Ponudi više od tih tajkuna i parcela ili parcele su tvoje. Prosto ko pasulj. Ili neka se udruže u konzorcijum neki koji nisu tajkuni pa neka oni kupe i prave zgrade ili hale. Dosta bre više kukanja.

  2. Šta će gradu obična ledina? Bolje prodati pa zaraditi neku lovu i uložiti u nešto valjano za dobrobit grada. E sad, da li će stvarno tako biti pitanje je i to veliko. Da sačekaomo.

  3. Pametno, treba da se srede i urede one površine. Treba napraviti neke lepe stambene zgrade umesto onih straćara ali mora se napraviti i parkinzi i zelene površine. Inače Avenija je potpuno promenila izgled u poslednjih 10 god. i sada je najlepši deo Čačka. Avenija bi trebalo da dobije jedan veliki park, idealna lokacijabi bila Slobodino fudbalsko igralište koje je sada potpuno neiskorišćeno a tu bi mogao da se napravi predivan gradski park da ljudi koji tu žive uživaju u njemu. Ima i ogroman prostor iza DISa i tu bi mozda moga da se napravi park.

    • Fudbalsko igralište je u potpunosti iskorišćeno. Ima oko 1237 travki po kvadratnom metru a po toj travi se igra lopte. Trebalo bi samo povećati gustinu trave na bar 1500 travki po kvadratnom metru sa kvalitetnim stajnjakom koji Vi proizvodite. Biće svežeg zraka da izvozimo u Kinu…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here