Gradske saobraćajnice očišćene, najviše snega u jeličkim selima i na Kablaru

4
700

ČAČAK – Gradske službe spremno su dočekale snežne padavine, a ekipe javno komunalnih preduzeća „Komunalac“, „Gradsko zelenilo“ i „Moravac“, uz nadzor JP „Gradac“, na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom bile od ranog jutra, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

U planinskim krajevima sneg je dostigao visinu od preko 50 centimetara, a na pojedinim mestima vetar je napravio nanose i do jednog metra. Kako ističu nadležni, sneg je bio veoma vlažan, što je uticalo na otežano uklanjanje sa kolovoza.

Najteža situacija je u jeličkim selima Brezovice, Ježevica i Premeća, kao i na Kablaru.

U toku večeri i tokom noći nastavljamo čišćenje puteva, kako bi u ponedeljak jutro svi građani nesmetano funkcionisali. Najveći broj saobraćajnica je očišćen, a očekujemo da ćemo tokom večeri uspeti da osposobimo i put do Brezovica, što tokom dana nije bilo moguće zbog velikih snežnih nanosa – kaže Bojović.

On ističe da su na gradskom području očišćene sve saobraćajnice, ali na kolovozu ima raskvašenog snega do pet santimetara, pa se vozačima preporučuje oprez u vožnji.

Budžetom Grada Čačka za Program zimskog održavanja puteva, gradskih saobraćajnica i javnih površina u gradu, kao i nabavku industrijske soli, opredeljeno je 53 miliona dinara.

Grad je u ranijem periodu nabavio 40 raonika za čišćenje snega za potrebe sporednih puteva u selima, i kao i ranijih godina, obezbedio finansijska sredstva za nabavku goriva. Ova aktivnost, uz podršku mesnih zajednica, dala je izuzetno dobar efekat – rekao je Bojović i istakao da će se tokom sutrašnjeg dana nastaviti istim intezitetom na raščišćavanju saobraćajnica.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJuniori Borca zaledili Partizan na -15
Sledeći članakDokumentarni film “Luminous Void: Docudrama“ u Galeriji “Nadežda Petrović“

4 KOMENTARA

    • Čitaš li ti tekst? Piše da su ulice po GRADU prohodne, a najteža situacija je u selima Brezovice, Premeća i Ježevica kao i na Kablaru. Jančići su valjda podno Kablara. Nemoj da bulazniš.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here