Hrvatske marine pune jahti Vučiću bliskih tajkuna, usidrena i luksuzna jahta Ostoje Mijailovića

10
1936

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, političar blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ovih je dana prozvao Srbe koji letuju u Hrvatskoj, ali neki od srpskih biznismena čije jahte imaju vez u hrvatskim marinama, vrlo su bliski vladajućim strukturama u Srbiji, piše zagrebački Jutarnji list.

Foto: Shuterstock

Od početka milenijuma, kada su preduzetnici počeli masovnije da kupuju jahte, Paklenski otoci, marina Palmižana i restorani u hvarskom omiljena su odredišta jahti u vlasništvu biznismena, sportista i estradnih zvezda iz Srbije, piše Jutarnji list.

Deo tih jahti je na stalnom vezu u Crnoj Gori, ali nije zanemarljiv broj onih koje imaju stalni vez u hrvatskim marinama.

Iz hrvatskih marina za koje se, kako piše Jutarnji, pouzdano zna da imaju na vezu jahte u vlasništvu kompanija iza kojih stoje preduzetnici iz Srbije, novinari tog lista uglavnom dobijaju isti odgovor, i to isključivo zbog izjava Vučevića.

Molim vas, nemojte me ovaj put spominjati u tekstu. Dugo godina imamo goste iz Srbije i to su odlični gosti i naši prijatelji, ali vam ne možemo otkriti njihova imena – kažu vlasnici i menadžeri marina.

Neki od srpskih biznismena koji imaju vez u hrvatskim marinama vrlo su bliski vladajućim strukturama toj zemlji, a kako navodi Jutarnji, posebno se ističu dva imena.

U oči prolaznika i šetača upada 30-metarska jahta “Azimut Millennium II“. Reč je o luksuznoj jahti vrednoj oko osam miliona evra čiji je vlasnik Ivan Bošnjak, suvlasnik kompanije “Milenijum tim“.

Zagrebački list podseća, pozivajući se na beogradske poslovne krugove, da je reč o kompaniji koja je vezana za sve projekte Srbijagasa, uključujući gasovod Balkanski tok, kao i da je uključena u vredne poslove izgeadnje kanalizacionih postrojenja i luksuznog naselja Beograd na vodi.

Ostoja Mijailović

Jutarnji piše i da predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, u marini hotela “Le Meridien Lav“, na vezu ima 25-metarsku jahtu “Azimut“, vrednu oko pet miliona evra.

Ostoja Mijailović 43-godišnji preduzetnik, dugo je bio član stranke Nova Srbija koju je napustio pre sedam godina i prešao u Srpsku naprednu stranku, podseća Jutarnji.

Izvor: Jutarnji list, N1

Prethodni članakPredrag Danilović ugostio bronzane juniore
Sledeći članakUhapšen muškarac koji je provalio u vrtić “Poletarac“

10 KOMENTARA

  1. Jadna je Srbija u kojoj je Velja Lampek ministar, a Ostoja Sekač bogataš. Vučić i Dačić rasprodaju Srbiju i dele iste ciljeve, da kao Tito umru na vlasti.

  2. Staviti u vezu Ostoju Mijaliovića i Vućića pokazuje samo želju da se napiše nešto“senzicionalno“.
    Da li pisac teksta zna čime se bavio Ostoja Mijalović,u kojoj firmi i šta je od kapitala imao pre dolaska Vučića na vlast.

  3. Možete Vučku da kačite bilo šta i bilo koga ali vam nipta ne vredi. Narod vidi i zna. Jedino ako on ima neku jahru na svoje ime bilo bi disktabilno. Ovako psi laju vetar nosi. Pigotovo Hrvatski J. List a još gori N1.

    • Narod vidi i zna onoliko koliko je sposoban da vidi i zna. Po svemu sudeći narod nam je funkcionalno i medijski nepismen pa nije ni čudo što bira takvu vlast. Vdim da ni tebi ne ide pravopis, hrvatski se piše malim slovom.

    • Batice pljuju u javnosti po ljudima koji odlaze u Hrvatsku na more a njihovi najblizi saradnici vezuju jahte po hrvatskim lukama,LICEMERJE na kvadrat…Neka putuje svako gde god zeli…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here