I danas dve blokade na trasi radova na auto-putu Čačak-Požega

2
3508
Foto: N1 (Arhivski snimak, ilustracija)

ČAČAK, LUČANI – Radovi na izgradnji autoputa Preljina-Požega zaustavljeni su i danas sa dve blokade koje su organizovali meštani sela Lisice i Negrišori kod Lučana i Pakovraće kod Čačka.

Meštani lučanskih sela protestuju zbog uništenih lokalnih puteva prilikom izgradnje autoputa, dok su meštani Pakovraća nezadovoljni jer im još nije isplaćena imovina koja je eksproprisana.

Stanovnici Lisica i Negrišora blokirali su regionalni put Čačak-Lučani peti dan za redom i ne dozvoljavaju nastavak radova na izgradnji autoputa dok njihovi lokalni putevi ne budu sanirani.

Oni zaustavljaju samo kamione i vozila izvođača koji učestvuju u izgradnji autoputa, dok druga vozila propuštaju.

Meštani Lisica i Negrišora traže od opštinskih vlasti Lučana da saniraju rupe na loklanim putevima zbog kojih im se kvare automobili i otežano putuju u susedne gradove u kojima mnogi od njih rade.

Traže i da se asfaltira oko 1,5 kilometara makadamskih delova puta u selima Lisice i Negrišori zbog koga se stvara velika prašina koja im je, kako kažu, ugrozila povrtnjake, voćnjake i kuće.

Meštani koji učestvuju u blokadi rekli su agenciji Beta da su kineski izvođači radova na izgradnji autoputa pristali da saniraju puteve, ali da sanaciju mora da plati Opštinska uprava Lučana koja se o tome još nije izjasnila.

Meštani sela Pakovraće kod Čačka nastavili su i danas, 15. dan za redom, blokadu firme za proizvodnju betona „Cemprom“ u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega.

To su uradili jer im još nije isplaćena sva imovina koja im je oduzeta za izgradnju autoputa, a dobili su rešenja za rušenje 10 kuća i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Učesnici blokade rekli su agenciji Beta da i dalje nema odgovora na njihove zahteve, ali da oni neće odustati od blokade sve dok im ne bude isplaćena sva eksproprisana imovina i šteta na biljnim kulturama.

Blokada firme za proizvodnju betona započela je pre 15 dana jer je 28. marta istekao zakup parcele na kojoj se ta firma nalazi.

Izvor: Beta

Prethodni članakPre tačno 50 godina Kićan u Čačak doneo zlato sa Evropskog juniorskog prvenstva
Sledeći članakPromena na poziciji načelnika Gradske uprave za lokalnu poresku administraciju

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here