Inspekcija zatvorila dom za stare u Vranićima

0
1696
Foto: Morava info

ČAČAK – Inspektori iz sistema socijalne zaštite zatvorili su su juče dom za stara lica i za osobe sa invaliditetom “Dvoje“ u Vranićima kod Čačka, jer je utvrđeno da ova ustanova pruža usluge bez licence, piše današnja “Politika“.

Kako ističu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u domu su zatečena 32 korisnika i 14 zaposlenih osoba, a reč je o ustanovi koja je nekada imala licencu za rad, koju je u međuvremenu izgubila zbog, kako je navedeno, “mnogih propusta u radu“.

Direktor ove ustanove ima obavezu da obavesti porodice da dođu po svoje stare osobe, a ako srodnici nisu u stanju da brinu o njima ili imaju probleme priliko smeštaja u druge domove, treba da se obrate nadležnom centru za socijalni rad. S obzirom na to da rukovodioci doma tvrde da su poštovali sve epidemiološke preporuke i nisu dozvoljavali posete starim osobama, dobiće instrukciju kako da realizuju njihov povratak kući – ističu u resornom ministarstvu, a prenosi “Politika“.

Navodi se i da je ustanova u Vranićima četvrti dom za stare osobe koji je zatvoren od početka pandemije kovida 19. Zabrana poseta domovima za stare još uvek je na snazi.

Izvor: Politika, Morava info

Prethodni članakBeživotno telo muškarca pronađeno na auto-putu “Miloš Veliki“ kod isključenja u Preljini
Sledeći članakInstalirano šest novih reflektora na sportskim terenima na Ljubić keju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here