Izabran najpovoljniji ponuđač za izgradnju Zdravstvene stanice u Ljubiću, na tenderu nije bilo čačanskih firmi

8
2969

ČAČAK – Konzorcijum sedam firmi iz Beograda, Jagodine i Svilajnca dao je najbolju ponudu na tenderu za gradnju Zdravstvene stanice u Ljubiću.

Kako Morava info saznaje, konzorcijum čiji je nosilac kompanija “Jugogradnja“ iz Beograda, koji se obavezao se da će ovu zdravstvenu ustanovu izgraditi za 298 miliona dinara bez PDV-a.

Na tenderu je učestvovalo pet pomuđača, a među njima nije bilo nijedne firme iz Čačka.

Drugi na listi bio je konzorcijum okupljen oko “Tončev gradnje“ iz Surdulice (314,6 miliona), a potom slede “Modulor“ Beograd (319,7) i “Vest gradnja“ Šabac (338 miliona).

Ponuda konzorcijuma predvođenog preduzećem “Kej“ iz Kraljeva nije razmatrana jer je bila preko procenjene cene radova.

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi, rok za eventualne žalbe na tendersku proceduru ističe sledeće sedmice, a ukoliko ih ne bude sledi potpisivanje garancija i ugovora sa izvođačem radova, nakon čega počinje izgradnja Zdravstvene stanice.

Ona će se graditi u Ulici Slavka Krupeža, preko puta pošte u Ljubiću, na parceli od 41 ara. U okviru objekta predviđena je i Služba hitne pomoći, koja će tada biti najbliža auto-putu „Miloš Veliki“. Predviđeno je da nova zdravstvena ustanova u gradu ima kompletnu lekarsku dijagnostiku, službu zdravstvene zaštite odraslog stanovništva, odeljenje pedijatrije, apoteku, odeljenje ginekologije, dijagnostičko-specijalističku službu, konferencijsku salu za sastanke i edukaciju, kao i službene prostorije.

Očekuje se da ova Zdravstvena stanica podmiri zdravstvene potrebe žitelja sa leve strane Zapadne Morave, kojih sa okolnim selima ima oko 30.000.

Objekat će imati površinu od 2.000 kvadrata.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKLS plej-of Borac započeo trijumfom nad Dinamikom
Sledeći članakBorac bez povređenog Matije Miloševića u finalu protiv Dinamika

8 KOMENTARA

  1. To je 1260 evra po metru kvadratnom, bez pdv-a! Realna cena izgradnje, po sadasnjim cenama, gde izvođač ima dobru zaradu je 900 evra sa pdv-om. Razliku ce naravno da podele. A druga stvar je nedostatak kadrova. Imamo onoliku medicinu rada, ali nema ko da radi.

    • Prvo ne lupaj sa tih 900 evra. Drugo, porediš izgradnju stambene zgrade i izgradnju doma zdravlja, koji je mnogo zahtevniji objekat, završni materijali moraju da budu mnogo kvalitetniji odnosno po visim standardima, zatim rasveta, ventilacija i td… I trece ranije je pisalo da se radovi finansiraju u tri godine, sto znaci da izvodjac kreditira grad, a to sigurno košta. Takodje i bankarske garancije na te iznose nisu ni malo jeftine, kao i rizik fiksnih cena za ceo period gradnje a sto se u tenderima uvek definise. I na samom kraju, kao sto pise, bilo je pet ponudjaca i to ozbiljnih ja bih rekao, tako da je tržište u ovom slučaju odredilo adekvatnu cenu.

  2. Ovog puta smo imali sreće sa izabranim ponudjacem.Jugogradnja je jedna ozbiljna i profesionalna firma koja se bavi gradjevinskim radova preko 20 godina.Svaki objekat je profesionalno uradjen i u roku zavrsen.Imaju iskustva u izgradji i rekonstrukciji zdravstvenih objekata,uradili su rekonstrukciju i adaptaciju bolnice u Arandjelovcu koja izgleda sada kao da je tek izgradjena a ne uradjena rekonstrukcija.

  3. Vrlo je glup zakon koji obavezuje da se prihvati najpovoljnija ponuda, a ne uzima se u obzir kvalitet radova i gradnje. To je potpuno besmisleno, a taj zakon važi skoro deceniju i po

    • Taj zakon važi posle petooktobarskih promena koje su nam donele boljitak u svemu. Najpovoljnija ponuda a onda krpljenje i popravke i na kraju cena prevazilazi najskuplju ponudu sa početka.

    • Ne mozes kvalitet da ubacis u tender jer ne moze da se kvantifikuje. Ali mozes da izbacis sa svakog tendera osljare koji nemaju dobru referenc listo. Ali sto bi se neko time bavio…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here