Izlile se Bresnička i Loznička reka, Lupnjača bila na granici izlivanja kod magistrale

3
2130

ČAČAK – Usled obimnih padavina koje su zadesile teritoriju grada Čačka, ali i susedne gradove i opštine, došlo je do izlivanja vodotokova drugog reda.

Na tri mesta izlila se Bresnička reka u MZ Katrga i Loznička reka na više lokacija u delu iznad magistralnog puta. Reka Lupnjača bila je na granici izlivanja kod magistralnog puta, ali je brzom intervencijom JKP “Vodovod“ i Civilne zaštite problem otklonjen.

Sva naša javna komunalna preduzeća bila su na terenu zajedno sa Civilnom zaštitom grada, vatrogasno-spasilačkom jedinicom i Komunalnom milicijom. Prema podacima koje je prikupio situacioni centar grada Čačka, do 20 časova nismo dobili dojavu da je voda ušla u stambene objekte. Većih problema bilo je na magistralnom putu kod manastira Vavedenje, kao i na gradskom području gde odvodi površinskih voda nisu bili u stanju da prihvate ovu količinu vode. Bilo je nekoliko crpljenja vode iz dvorišta, kao i iz podrumskih prostorija. Sutra nastavljamo sa sanacijom terena – izjavio je šef Civilne zaštite u Čačku Bratislav Zečević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić: SNS od sutra dobija novog predsednika, prelaznih vlada neće biti
Sledeći članakZbog radova izmenjen režim saobraćaja u delu Gornjeg Milanovca

3 KOMENTARA

  1. Imam informacije da je bilo stvarno mnogo gore, nego što se ovde objavljuje! To pričaju ljudi koji su noćas bili na zadatku po službenoj dužnosti.

  2. A šef i ostali nadležni iz javnih preduzeca bili na kontra mitingu u Beogradu. Pa, kako su onda mogli da brane grad od poplava, kada su ga svi do jednog napustili u kritičnom danu i išli vođi na poklonjenje? Razmere poplave su daleko vece, ali se o njima cuti i to je za sve tabu tema. Nama je lepo, taman kako smo zaslužili

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here