Izložba radova nastalih u okviru radionice “Razglednice moga grada“

0
249

ČAČAK – Projekat “Razglednice našeg grada“, zamišljen kao radionica za decu predškolskog i školskog uzrasta sa teritorije grada Čačka, održan je u toku avgusta meseca u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku. Radionice je pohađalo četrnaest učesnika.

Deca su imala priliku da se upoznaju sa kulturnom istorijom našeg kraja, ustanovama kulture i najstarijim građevinama i zanimljivim pričama o njima.

Radioničarski rad se sastojao iz dva segmenta. U prvom su učesnici radionice bili upoznati sa stalnom postavkom Muzeja u Konaku Jovana Obrenovića, najstarijim građevinama u centru grada i zanimljivim pričama o njihovom nastanku.

U drugom segmentu rada radionice bavili su se crtanjem i ukrašavanjem upotrebnih predmeta.

Po završetku rada u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku biće organizovana izložba radova nastalih u toku rada radionice i dodela diploma učesnicima, u četvrtak 27. avgusta 2020. godine u 16 časova.

Projekat je realizovalo udruženje “Naše drvo“, u saradnji sa Narodnim muzejem Čačak. Sredstva za realizovanje radionica obezbedio je grad Čačak. Sa decom su radile Ivana Ćirjaković, viši kustos-etnolog iz Narodnog muzeja u Čačku i Snežana Jeftić, diplomirani defektolog, član udruženja “Naše drvo“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBlagi porast broja kovid pacijenata u čačanskoj bolnici
Sledeći članakJeremić u Čačku: Nismo za revolucionarnu pravdu, Vučić mora pasti na izborima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here