Još tri smrtna ishoda od korone u čačanskoj bolnici

6
1440
Foto: MNA

ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79).

Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 41 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.

Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata, četiri manje nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Organizovan je i jedan transport u bolnicu u Užicu.

U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, dvoje je priključeno na respirator.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna porodilja na odeljenju ginekologije.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 94 pregleda, od čega 60 prvih.

Dan pre toga bilo je 46 prvih i 58 kontrolnih pregleda.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVozio BMV pod dejstvom kanabisa i “spida“, uhvaćen u centru Čačka
Sledeći članakOpozicija okupljena oko koalicije “Ujedinjena Srbija” i zvanično predstavila kandidate

6 KOMENTARA

  1. Ja ne želim da odvraćam ljude od bolničkog lečenja,samo želim da skrenem pažnju.Pogledajte i procenat preminulih u Čačku u odnosu na Srbiju,u oktobru i novembru je taj procenat iznosio 10 posto,ovih dana 5 posto.A Čačak je 1,59 posto po broju stanovnika.Jedino,ako ne prijavljuju pravi broj preminulih u celoj Srbiji,koji bi onda bio bar tri puta veći.

  2. Ja baš zato što nije pošteno prema preminulima i njihovim porodicama,ovo i pišem.Svi znamo koliko je korona opasna bolest i ne kažem da se lekari ne bore za živote pacijenata,ali nek svako uzme protokol lečenja pacijenta iz Pravne službe,pa nek se uveri o čemu pričam,kakve agresivne terapije se daju pacijentima.

  3. Nadam se Aleksandra da imaš dokaza za ovaj komentar jer će jednog dana sve doći na videlo. Ne bi bilo pošteno, prema preminulima, da se neko neko opanjkava. Ozbiljne su stvari u pitanju.

  4. Jesu to stariji ljudi i baš zbog toga treba da se vodi računa kakva terapija im se daje.Medicinski veštak iz Beograda mi je rekao da čak i antibiotici koji se daju u Čačanskoj bolnici,nikako se ne slažu sa terapijom koja se daje u Beogradu i da ova terapija nema efekta.

    • Razmislite malo, 85 , 79 i 86 godina je navedena starost preminulih. Bez infektivnih bolesti u tim godinama zdravlje je fragilno, nekad se i umire…Saučešće porodici.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here