Kadrovskim planom predviđeno više od 50 novih zapošljavanja u čačanskoj Gradskoj upravi

5
1535

ČAČAK – Pred odbornicima Skupštine Čačka našao se predlog kadrovskog plana o zapošljavanju u gradskim upravama za 2022. godinu.

Planom je predviđeno novo zapošljavanje u lokalnoj administraciji, a opozicija je izračunala da je namera vlasti da na razne pozicije zaposli 52 ljudi.

Plan je sačinjen prilično ambiciozno u odnosu na dosadašnje, zbog potreba rada u gradskim upravama i službama, ali on ne predstavlja i automatsku mogućnost za novo zapošljavanje, pošto je i dalje na snazi postupak racionalizacije broja zaposlenih u gradkoj administraciji i javnom sektoru, tako da ovaj kadrovski plan podrazumeva samo mogućnost za traženje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje od Vladine Komisije za davanje saglasnosti – rekao je izvestilac Nebojša Bežanić, načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove.

Nova zapošljavanja predviđena su u upravama za finansije, urbanizam, društvene delatnosti, lokalni ekonomski razvoj, lokalnu poresku administraciju, inspekcijski nadzor, u okviru koje funkcioniše i Komunalna milicija, opšte i zajedničke poslove, kao i službama za budžetski inspekciju i internu revizuju.

Miloš Marić rekao da aktuelna vlast, sudeći prema ovom planu, ima nameru da sve svoje aktiviste zaposli u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. On je rekao da se izmušljaju nova radna mesta u lokalnoj administraciji.

To su radna mesta poput mlađih savetnika, starijih savetnika, srednjih savetnika itd. Da smo mi za vreme vršenja vlasti Nove Srbije na ovakav način zapošljavali građane, mislim da bismo sada u Gradskoj upravi imali 720 zaposlenih, kao što je slučaj u Leskovcu. Čačak je za vreme Nove Srbije, iako ima više stanovnika nego Leskovac, imao 183 zaposlena u Gradskoj upravi. Da li građani ovog grada mogu da izdrže toliki namet da daju lične dohotke za vaše partijske poslušnike – upitao je Marić.

Bežanić je demantovao Marićeve navode, naglasivši da je broj zaposlenih tokom devetogodišnjeg perioda racionalizacije smanjen. Prema njegovim rečima, u Gradskoj upravi trenutno rade 234 zaposlena, a 2012. bilo ih je 245.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTrg u Guči nosiće ime Branka V. Radičevića, a deo centralne ulice poneo ime Nikole Nike Stojićau
Sledeći članakVučić: Svi mladi od 16 do 29 godina dobiće od države pomoć od 100 evra

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here