Kancelarija za mlade Čačak na konferenciji “Ciljevi održivog razvoja“

0
97

ČAČAK – Kancelarija za mlade (KZM) Čačak učestvovala je na završnoj konferenciji „Ciljevi održivog razvoja na lokalu – Gde su mladi?“ na Erazmus+ projektu “A part of EU“.

Volonterka KZM Kristina Rajić održala je uvodno izlaganje o rezultatima projekta kao jedna od SDG ambasadora. Upriličena je i diskusija na temu “Učešće mladih u sprovođenju COR-a na lokalu“ sa gostima Snežanom Klašnjom, savetnicom ministra turizma i omladine, Harisom Imamovićem, aktivistom i trenerom i Milicom Ivanović SDG ambasadorkom.

Velika je čast i zadovoljstvo što smo od strane predstavnice Ministarstva omladine i turizma pohvaljeni za odličan rad. Savetnica ministra omladine i turizma uputila je reči hvale za prepoznatljivost Kancelarije za mlade Čačak po angažovanju i želji za svakodnevni razvoj i saradnju – navode iz Kancelarije za mlade.

Nakon uvodne panel diskusije, mladi su podeljeni u grupe po tematskim celinama: prava i slobode, zdravlje i blagostanje i održivost i ekologija.

Kroz rad u grupama mladi su predlagali idejna rešenja za unapređenje i bolju perspektivu pomenutih tematskih celina. Volonteri Kancelarije za mlade su u grupi “Zdravlje i blagostanje“ uz neformalnu atmosferu razmenjivali ideje za obezbeđivanje zdravog načina života i promovisanja blagostanja svih generacija.

Mladi predstavnici tematskih grupa prezentovali su rezultate njihovog rada na potencijalnim rešenjima. Ana i Danijela, volonterke Kancelarije za mlade iz Čačka, bile su predstavnice grupe “Zdravlje i blagostanje“ i briljirale su svojim načinom prezentovanja i isticanja bitnosti ove teme. Ovom prilikom se zahvaljujemo Arka fondaciji na izvanrednoj prilici da se glas mladih čuje i dosegne do donosioca odluka koji su s pažnjom saslušali sve predloge – zaključuju iz KZM.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTehnički pregledi ipak bez promene, primena novog pravilnika odložena za dve godine
Sledeći članakU Milanovcu usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here