Kancelarija za mlade Čačka na samitu “Otvoreni svet“

0
249

ČAČAK – Prvi međunarodni samit mladih “Otvoreni svet“, u organizaciji Fondacije “Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“, održan je na Zlatiboru u periodu od 27. do 31.oktobra.

Na samitu je učestvovalo više od 2.700 nauspešnijih i najperspektivijih mladih iz 47 zemalja sveta, među njima i pet devojaka ispred Kancelarije za mlade grada Čačka – Danijela Milinković, Tijana Vučetić, Aleksandra Pandurović, Anđela Joknić i Đurđina Drinjaković. Cilj međunarodnog samita “Otvoreni svet“ bio je okupljanje uspešnih mladih ljudi, kako iz zemlje, tako i iz sveta i razmena iskustva i znanja, uz akcenat da naši mladi ostanu u svojoj zemlji.

Na samitu je održano preko 20 panela sa preko 100 izvanrednih govornika koji su govorili na teme zdravlja, kulture, porodice, sporta, obrazovanja, digitalnog sveta, prava mladih i njihovog položaja u društvu… Pored panela i diskusija Samit su obeležili druženje, povezivanje mladih, praktična znanja, sportsko-rekreativan sadržaj i kreativne radionice. Poslednjeg dana Samita program je započeo radionicama joge i zumbe, a nastavljen je predstavljanjem kulturnog nasleđa u vidu tradicionalnih igara na kojima su gosti iz inostranstva učili da igraju kolo. Tako je naša tradicionalna igra, po ko zna koji put, spojila svet. Praktična znanja učesnika upotpunio je kratak kurs prve pomoći, dok je nedeljni program obeležilo gostovanje triatlonca Jovice Spajića koji je govorio o načinima pomeranja granica čovekovih mogućnosti, šaljući poruku mladima da veruju u sebe – navode u Kancelariji za mlade Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZnačajan pad broja novozaraženih u Čačku
Sledeći članakDanas počinje “Animanima 2022“: Praznik animiranog filma, po 16. put

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here