Kancelarija za mlade realizovala projekat “Informiši se i ti“

0
242

ČAČAK – Kancelarija za mlade realizovala je projekat “Informiši se i ti“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji. Projekat ima za cilj informisanje mladih o reproduktivnom zdravlju, bezbednosti mladih na internetu i vršnjačkom nasilju, a sve u svrhu prevencije.

U periodu od maja do kraja novembra 2021. godine Kancelarija za mlade grada Čačka u saradnji sa osnovnim i srednjim školama realizovala je preko 50 predavanja za učenike na ove teme.

Na ovaj način učenici su stekli osnovna ili proširili postojeća znanja učešćem na predavanjima i kroz diskusiju sa predavačima. Pored toga, organizovali smo i podelu informativnih flajera na Gradskom trgu kao i nekoliko informativnih sesija u Omladinskom klubu. Kao završni događaj projekta održan je javni čas u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi, na kom su prisustvovali predstavnici đačkih parlamenata svih odeljenja ove škole. Predavači su bili profesor Vladimir Majstorović, koji nosi titulu najboljeg edukatora, i primarijus dr Slavica Dragutinović, gradska većnica zadužena za zdravlje. Nakon održanog predavanja mladi imaju zadatak da stečena znanja prenesu svojim drugarima iz odeljenja čime obezbeđujemo visok nivo informisanosti kod mladih o zdravlju i bezbednosti – navode u Kancelariji za mlade.

U toj organizaciji ističu da su kroz sve aktivnosti projekta o ovoj temi iformisali oko 2.000 mladih Čačana.

Iskustva sa predavanja nam govore da su mladi bili i te kako zainteresovani za ovakav vid edukacije, da su za neke pojmove prvi put čuli i da su im predavanja bila korisna. Edukatori su se potrudili da im ove teme približe na što kreativnije načine. Zbog toga planiramo da i naredne godine nastavimo sa ovim projektom informišući mlade o nekim novim temama. Zahvaljujemo se školama koje su ove godine uzele učešće i nadamo se budućoj saradnji, a posebnu zahvalnost dugujemo predavačima. Trudimo se da na ovaj način mladima obezbedimo zdravo i bezbedno odrastanje.

Projekat “Informiši se i ti“ sprovodi udruženje „Inicijativa za socijalno osnaživanje“ iz Beograda, partner na lokalnom nivou je Kancelarija za mlade Čačak. Projekat finansira Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU jednom danu opera i predstava teatra “Madlenijanum“ povodom jubileja Doma kulture
Sledeći članakAdžić: Evo šta od Vlade traži Unija sindikata prosvetnih radnika sa svojih 30.000 članova

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here