Kompanija “Endava“ u NTP Čačak, predavanje o CSS 3D programiranju

0
468

ČAČAK – Naučno tehnološki park (NTP) Čačak, sutra (21. oktobar) u 18 sati u prostorijama Startap centra, organizuje Meet Up sa kompanijom “Endava“.

Tema događaja je “CSS 3D programiranje“, a predavač će biti Aleksandar Vujić, front-end developer koji u “Endavi“ radi na razvoju mobilnih i web aplikacija, ali i u kreiranju UI i UX.

Za pravljenje 3D objekata ili oblika najčešće se koriste Javascript API kao što su WebGL ili noviji alati kao što je Three.js. Međutim, oni nekada mogu biti previše kompleksni za ono što nama zaista treba. Rešenje je CSS 3D kojim možemo modifikovati koordinatni prostor i stvarati različite oblike koji neće uticati na promenu normalnog toka dokumenta. Na ovom predavanju, Aleksandar će nas voditi kroz CSS tehnike uz pomoć kojih programeri mogu značajno povećati kvalitet dizajna dodavanjem treće dimenzije tradicionalni stranicama, i u toku samog događaja biće održano lajv kodiranje – navode u NTP.

Događaj je namenjen svim zainteresovanim posetiocima koji se zanimaju za svet informacionih tehnologija i programiranja. Prijava zainteresovanih se vrši putem prijavnog formulara.

Događaj će biti prenošen i putem video veze, na Zoom platformi, a svi učesnici koji su se tokom prijave opredelili za slušanje onlajn događaja, će dobiti prisutpni link.

Ono što je zanimljivo jeste da će događaju prisustvovati predstavnik recruitment tima, pa će učesnici imati priliku da postave pitanja o kompaniji “Endava“, o trenutnim otvorenim pozicijama prakse ili radnih mesta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBežao od policije sa 2,58 promila alkohola u krvi
Sledeći članakKrizni štab odlučio: Uvode se kovid propusnice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here