Kon: O petoj dozi vakcine protiv kovida na jesen

1
597

Član republičkog Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je da bi na jesen mogla da se razmatra preporuka za petu dozu vakcine.

To je na Nacionalnom komitetu za imunizaciju, koji bi to trebalo da prati. Ni Izrael, koji je ispred svih, nije još naveo petu dozu kao nešto što će administrirati građanima, a kod nas će to svakako ići sporije nego u Izraelu. Ali biće na dnevnom redu na jesen – rekao je Kon za današnji Kurir.

On je naveo da bi zbog zaraznosti aktuelnih varijanti korona virusa praktično bila potrebna vakcinacija svaka tri meseca, ali da je „daleko realnije da se jednom godišnje obnavljaju busteri, ali ne za sve“.

Govoreći o broju zaraženih u Srbiji, Kon je ocenio da ne sme biti iznenađenje ako dođe do petocfrenog broja slučajeva, naglašavajući da je trenutno turistička sezona, a kada je u pitanju septembar i početak školske godine, objasnio je da đaci neće imati problema ako klinička slika bude kao i do sada.

Izvor: Beta

Prethodni članakOglas za posao: Kompaniji “Tetra Pak“ potreban menadžer održavanja
Sledeći članakĐorđe Ćurčić najefikasniji u porazu Srbije protiv Turske

1 KOMENTAR

  1. O petoj dozi možeš samo da sanjaš, ti si službenik novog poretka ili si samo bedni provodadžija Phizer-a! No Pasaran u Srbiji…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here