Kon: Sad je najbolji trenutak da počne škola, odlaganje ne bi bilo dobro

1
391
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Smatram da je početkom septembra najmanji epidemiološki rizik za otvaranje škola, a da odlaganje zagovaraju oni kojima se čini da ih nikad ne bi trebalo otvoriti, kaže epidemiolog Predrag Kon za Nova.rs, objašnjavajući da će epidemiološka situacija do 1. septembra biti još bolja nego što je trenutno.

Na pitanje da li je, gledano sa epidemiološkog aspekta, sve spremno za početak školske godine ili se razmatra eventualno odlaganje, Kon odgovara da odlaganje nikako ne bi bilo dobro.

Epidemiološka situacija će se smirivati još više. Svako odlaganje onemogućuje da u najboljem trenutku počne škola. Nama je najvažnije da su mere i dalje zatvorene i da to ostane sve do polaska u školu – kaže epidemiolog i član Kriznog štaba.

Objašnjava da bi bilo kakvo popuštanje mera “onemogućilo da se vidi kako otvaranje škola utiče na epidemiju”.

Odmah posle nedelju dana, posle deset dana, videće se da se ništa neće desiti. Jako je bitno da ljudi shvate da je bezbedno da decu šalju u školu – kaže Kon.

Tvrdi da je u mnogim sredinama napravljena greška neprekidnog odlaganja početka školske godine.

Daleko je povoljnije imati otvorene škole mesec dana, pa u slučaju pogoršanja situacija postupno zatvarati nego čekati sa otvaranjem – kaže Kon i dodaje:

Moramo čitavu školsku godinu da izdržimo, nije to pitanje jednog trenutka.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakKovačević: Milanovac dobija ombudsmana, demokratija će biti postavljena na viši nivo
Sledeći članakOvo su prosečne junske plate u Moravičkom okrugu, Čačak i dalje na trećem mestu

1 KOMENTAR

  1. Kada ćemo od ovog gospodina, a i od ostalih koji nešto odlučuju, čuti da kažu : ako budem pogrešio poneću ostavku. Ovako mogu da kažu šta hoće i baš ih briga.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here