Koncertna promocija albuma “Ptica“ Ethno Jazz Orchestre u “Velvetu“ (VIDEO)

1
574

ČAČAK – Sastav Ethno Jazz Orchestra održaće promociju svog debi albuma “Ptice“ u čačanskom kafe-klubu “Velvet“.

Koncertna promocija održaće se u sredu, 8. decembra, sa početkom u 21 sat.

Potrebno je imati kovid propusnice, uz poštovanje epidemioloških mera. Cena ulaznice je 300 dinara.

Pozivamo naše sugradjane da dođu u kafe-klub “Velvet“, da zajedno uživamo i podelimo radost muzike – rekao je za Morava info naš sugrađanin i perkusionista sastava EJO Aleksandar Alempijević.

Ethno Jazz Orchestra (EJO) je bend koji kombinuje zvuke Balkana sa elementima afričkih ritmova i fusion jazz-a. Prepoznatljivi su i poznati i van granica Srbije, a u ovom sastavu nastupaju u poslednje četiri godine. Sastoje se od tri muzičara iz Čačka, sa kolegama iz Subotice, Kosovske Mitrovice i Rume. Članovi benda su: Milica Dobrić – vokal, Nataša Pejčić – vokal, Stevan Milijanović – klavijature, Aleksandar Jovan Krstić – flauta i kaval, Armand Mesaroš – bas, Aleksandar Alempijević – perkusije i bubnjar Aleksa Milijanović.

Grupa je skrenula pažnju na sebe 2019. godine kada su sa pesmom “Deset dana” ušli među finaliste takmičenja za nagradu “Milan Mladenović“, koja se dodeljuje jednom godišnje za muzičko delo od izuzetnog značaja. Ista pesma je krajem 2019. godine nominovana na Sky Music-ovom MAC festivalu za najbolju World music numeru. Do sada su bili po dva puta prvi i drugi na listi EthnoCloud-a, kanadskog veb portala koji se bavi World music scenom, i to na listi za svet i na listi za Balkan. Finalisti su muzičkog festivala “Beovizija 2020“, koji je srpski izbor kandidata za Pesmu Evrovizije. Aktivni su na domaćoj muzičkoj sceni i pristuni na mnogim muzičkim festivalima u zemlji i regionu i u klubovima koji ma je bliska ovakva muzika.

Na albumu “Ptica“ nalaze se četiri obrade tradicionalnih pesama Balkana i četiri autorske pesme. Sve numere su inspirisane fusion jazz-om, afričkom muzikom, kao i muzikom Balkana, a eksperimentisali su i sa drugim žanrovima koji se mogu pronaći u muzici koju EJO svira.

“Ptica“ predstavlja simbol za nešto uzvišeno i duhovno, a za grupu EJO muzički materijal sa ovim imenom je simbol ljubavi, puta, truda i posvećenosti sedmoro ljudi da radost stvaranja podele sa svim ljudima koji vole muziku – kaže Alempijević.

Koncertnu predpromociju ovog albuma grupa je imala na međunarodnom festivalu umetnosti “Platonov“ u Rusiji ove godine i na festivalu “Karusel“ u Čačku, a nedavno i u beogradskom klubu “Strogi centar“, kao i na novinarskoj promociji u PGP prodavnici RTS kluba u Beogradu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠekler: Omikron izaziva mnogo blažu kliničku sliku, glavni simptom stravičan zamor
Sledeći članakU Čačku manje od 10 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here