Kovačević: Predvideli smo povećanje broja obolelih u Milanovcu, situacija pod kontrolom

0
462

GORNJI MILANOVAC – Na koronavirus u Gornjem Milanovcu pozitivne su još tri osobe, od ukupno 11 čiji su testovi poslati na analizu u utorak.

Od početka epidemije, ukupan broj zaraženih koronom u Rudničko-takovskom kraju je 18, od kojih je jedna osoba početkom ove sedmice preminula, dok je jedna izlečena.

Prethodnih dana uvećao se broj obolelih, što smo predvideli, on će, nažalost, i dalje rasti, ali je situacija pod kontrolom. Svi ljudi, koji su imali kontakte sa obolelima, su identifikovani, svi su pod nadzorom lekara i stručnih službi. Pacijenti pozitivni na kovid-19 u dobrom su zdravstvenom stanju, jer im je klinička slika stabilna, očekujemo da tako i ostane. Čekamo da iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku stignu i rezultati ostalih osoba testiranih na kovid – najavljuje jutros Dejan Kovačević, prvi čovek ove opštine.

Vlada Srbije juče je, preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u ovaj kraj uputila 1.400 zaštitnih maski i 2.800 rukavica, njih će Štab deliti korisnicima kojima najviše trebaju.

Policijski čas sinoć je, u kasnim večernjim satima, prekršila jedna osoba, vozeći auto pod dejstvom alkohola. Lišena je slobode i biće izvedena pred sud.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakU Srbiji još četvoro preminulih od koronavirusa, potvrđeno 445 novih slučajeva zaraze
Sledeći članakDveri: Otvorite pijace, ne uništavajte domaćeg poljoprivrednika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here