Lončar: Mere koje važe danas važiće i 31. decembra

0
346

Omikron soj koronavirusa je sigurno već u Srbiji, iako još nije zvanično otkriven, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nemojte da se zanosimo. Ima dosta pacijenata koji imaju takvu kliničku sliku, a došli su iz zemalja gde taj soj zauzima do 70 odsto obolelih. Pitanje je dana kada će se sekvencionirati i da izađemo zvanično da smo ga otkrili – rekao je Lončar, gostujući u emisiji “Juronjuz veče“.

Prema njegovim rečima, nije moguće da je omikron svuda oko nas, a da nije i kod nas i sada je važno da vidimo šta možemo da uradimo.

To zavisi od nas. Iako još ne znamo dovoljno o omikronu, naučili smo neke stvari koje mogu da smanje rizike – dodao je.

Na pitanje da li su trenutne epidemijske mere dovoljne, Lončar je rekao da jesu za brojeve novozaraženih koje sada imamo.

Govoreći o dočeku Nove godine, Lončar je rekao da će protivepidemijske mere koje važe danas, važiti i 31. januara, što znači da će važiti kovid propusnice i oni koji idu u lokale moraće da budu vakcinisani ili da imaju negativan test.

Kada je reč o proslavama na otvorenom, Lončar je rekao da će te večeri biti pojačane kontrole, ali da bi organizatori trebalo da preuzmu odgovornost i da urade svoj deo posla.

Izvor: FoNet, Euronews

Prethodni članakAko ste na ovoj listi danas vam leže novac na račun
Sledeći članakJoš jedna žrtva korone u Čačku, dvoje na respiratoru

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here