Nagrada Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga za Izdavačku kuću “Pčelica“

0
128

ČAČAK – “Pčelica izdavaštvo“ i “Pčelica – Juing“, zvanično predstavništvo “Pčelice“ za teritoriju Crne Gore, dobitnici su prestižne Nagrade za unapređenje dječijeg izdavaštva, koja je uručena 3. oktobra na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

“Pčelica izdavaštvo“ godinama unazad uspešno posluje na teritoriji Crne Gore, sarađuje sa institucijama kulture i obrazovanja i predstavlja svoju produkciju na različitim sajmovima knjiga u Crnoj Gori. Rezultat toga su popularnost “Pčeličinih“ izdanja među mladom čitalačkom publikom u Crnoj Gori, ali i brojne nagrade koje je “Pčelica“ dobila u ovoj zemlji.

Poslednja u nizu je Nagrada za unapređenje dječijeg izdavaštva na nedavno završenom Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja. Nagradu je dodelio žiri koji je radio u sledećem sastavu: akademik Siniša Jelušić, predsednik, akademska slikarka mr Marina Vešović, član, i izdavač Predrag Uljarević, član.

Ovogodišnji Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja realizovan je od 27. septembra do 4. oktobra pod sloganom “Okrenimo novu stranu“.

U ime “Pčelice“ nagradu je primio Vuk Grgurović, direktor firme “Pčelica – Juing“, zvaničnog predstavništva “Pčelice“ za teritoriju Crne Gore.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak prva prestonica kulture Srbije 2023. godine
Sledeći članakPredstava “Balkanski špijun“ u Gornjem Milanovcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here