Marinović: Teško možemo da dovedemo igrače koji su “gotov proizvod“

5
1159

ČAČAK – Košarkaši Borca započeće pripreme za novu sezonu u ponedeljak 27. jula. Planirano je da se prvih sedam dana treninzi održavaju na otvorenom, a da se nakon toga, ukoliko okolnosti dozvole, pređe u Halu kraj Morave.

Trener Čačana Marko Marinović na početku priprema moći će da računa na 13 košarkaša.

Za sada imamo osam igrača koji su tu bili i prošle sezone, a još uvek čekamo Miletića. To je devet seniora. Takođe, od prošlogodišnjih juniora ostali su Bumbić i Karapandžić, a priključićemo oba Ćurčića. Sa tih 13 igrača ćemo krenuti pripremni deo – rekao je Marinović za portal Kablarnet.

On kaže da uprava i stručni štab osluškuju tržište kada su u pitanju potencijalna pojačanja.

Svi dobro znaju kakva je situacija u celom svetu. Kada budemo bili u mogućnosti i kada se bude pojavilo neko adekvatno pojačanje, mi ćemo reagovati. Meni je mnogo drago što smo ostavili gotovo celu prošlogodišnju seniorsku ekipu. Fale samo Popovići, Krsmanović, Alikadić i Šušić. Smatram da su sa nama igrači koji su zaslužili da ostanu u Borcu i da će se i naredne sezone dobro pokazati – naveo je strateg Čačana.

On je dodao da Borac nije u situaciji da može da dovede igrače koji su “gotov proizvod“.

I pre sam naglašavao da smo vrlo uspešno radili sa “odbačenim“ igračima, sa kojima smo došli do situacije da budemo dominantni u oba takmičenja, ABA 2 i KLS – kaže Marinović.

Prema njegovim rečima, olakšavajuća okolnostt je što će ekipa naredne sezone odigrati 26 takmičarskih mečeva, što je znatno manje nego u sezonama kada su Čačani nastupali u dva takmičenja.

Izvor: Kablarnet, Morava info

Prethodni članakU Čačku deset životno ugroženih kovid pacijenata
Sledeći članakEksplozija u centru Čačka, izgorela prodavnica prehrambene robe

5 KOMENTARA

  1. Dobro je Malina pun gas, treninzi, timski duh, kvalitet će doći iz toga, ako nemamo neki vrhunski kvalitet to nadoknaditi uigranšću i borbom 40 minuta , to će slomiti mnoge protivnike

  2. I netreba da uzimate gotove igrače, nego na parket i radite sa mladima. Široki je prodao igrača iz ABA2 za 100000eur.Igrači Borca rade individualno celo leto i plaćaju treninge, a hala zaključana.

    • Što da ga je sramota? Matija stagnira zadnje 3 godine,nije napredovao nažalost ni malo. ABA1 ne može da igra valjda mu je bolje da igra negde gde će imati minute. Realnost KLS liga.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here