Medicinski tim iz Beograda boravio u čačanskoj bolnici, zadovoljni zatečenim stanjem

1
1656

ČAČAK – U pet paviljona čačanske bolnice koji su pretvoreni u kovid odeljenja ima 95 slobodnih kreveta, saopštio je radni tim za sprečavanje širenja epidemije.

Za prihvat pacijenata od danas je spremna i “plava hala“ u Atenici, gde je obezbeđeno 150 ležajeva i razveden kiseonik. Pacijenti u toj privremenoj kovid bolnici biće primani samo ukoliko u bolnici više ne bude mesta.

Vlada Srbije je juče donela odluku, a danas je “plava hala“ zvanično postala privremena kovid bolnica. Ona neće biti korišćena, dok se ne popune kapaciteti u Opštoj bolnici. Spremna je, ali samo ako se poveća broj pacijenata iz Ivanjice, ako infekcija dospe u starački dom, zatvor ili slične ustanove – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Rukovodilac Radnog tima Mihailo Luković izjavio je da je u čačanskoj bolnici boravio jedan tim iz Beograda kako bi sagledao kompletnu situaciju, dodajući da su prema informacijama koje je dobio oni otišli zadovoljni.

Imaju svoje neke predloge i sve što oni budu predložili mi ćemo uraditi – rekao je Luković.

On je izneo podatak da su u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa na području Moravičkog okruga preminule 32 osobe.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJučerašnje nevreme izazvalo veliku štetu u pojedinim čačanskim selima (FOTO)
Sledeći članakČačanin (77) preminuo na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here