Meštani Baluge traže sastanak sa Vučićem

1
700

ČAČAK – Stanovnik sela Baluga kod Čačka, Bratislav Simović uputio je danas novo pismo rukovodstvu države u kome traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da primi meštane tog sela kako bi ga upoznali sa problemima koje imaju zbog izgradnje auto-puta Preljina – Pojate, čija deonica prolazi kroz Balugu.

On navodi da ga je na obraćanje predsedniku Srbije podstakao njegov sastanak sa predstavnicima konzorcijuma koji se bavi izgradnjom Moravskog koridora, na kome se govorilo o realizaciji tih radova.

Moram priznati da sam ja lično impresioniran brzinom izvođenja radova na terenu, ali i moram naglasiti da očekujem istu brzinu i u rešavanju problema koju imaju građani duž trase ovog auto-puta. Voleo bih da nas pozovete, mene i par meštana, da Vam predočimo o kakvim se problemima radi i koja su nam ustavna prava pogažena – navodi se u pismu.

Dodaje se da su mnogi nezadovoljni meštani sela Baluga hteli da krenu traktorima za Beograd na protest, ali da su odsutali jer je „sve to već viđeno, a i bilo je džaba“.

Nadamo da ćete prihvatiti ovaj predlog, ujedno i molbu nas gradjana Srbije koje institucije ove države slabo razumeju, iako pričamo srpskim jezikom, za razliku od ljudi iz pomenutog konzorcijuma koji pričaju engleski ili izvođača radova na Moravskom koridoru koji pričaju turskim jezikom – navodi se u pismu stanovnika Baluge upućenog predsedniku Srbije.

Simović je pre četiri dana, takođe u ime meštana Baluge, uputio pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u kome je zahtevao „hitnu isplatu“ zemlje koja im je eksproprisana za izgradnju auto-puta Preljina – Pojate i nadoknadu za useve koje su proletos posejali a nisu uspeli da uberu jer su uništeni početkom radova na izgradnji trase auto-puta.

Meštani Baluge su se pre desetak dana pobunili protiv dodatne eksproprijacije njhovih plodnih njiva za odlagališta i deponovanje materijala za potrebe izgrdnje auto-puta. Posle održanog protesta, pod sloganom „Ne damo djedovinu“, ta eksproprijacija je stopirana.

Selo Baluga nalazi se na trasi auto-puta Preljina-Pojate, takozvanog Moravskog koridora i u tom selu biće buduća petlja i naplatna rampa za Čačak.

Izvor: Beta

Prethodni članakBorba sa koronom sve teža: Za 24 sata 27 prijema na kovid odeljenje, jedan smrtni ishod, petoro na respiratorima
Sledeći članakDr Sretenović: Sve veći broj mlađih pacijenata u čačanskoj bolnici, veliku većinu čine nevakcinisani

1 KOMENTAR

  1. Ko ti je ovo napisao Bratislave, majke ti? Nije ovo iz tvoje glave. Znam te. Poturen si zbog viših ciljeva tih što su te poturilu. Vodi računa. Ne blamiraj se. A đedove ostavite na miru. Jadni oni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here