Mihajlović: Cene struje i gasa ostaju nepromenjene do kraja grejne sezone

1
160

Iako širom sveta skaču cene struje i gasa, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uverava da će one u Srbiji stagnirati, bar do kraja ove grejne sezone i bar za građane.

Što se tiče industrije, o cenama struje i gasa za nju tek treba da se pregovara i to, prema ministarkinim rečima, pojedinačno sa svakim preduzećem.

Ona je u gostovanju na RTS-u rekla da se za eneregtske krize poput ove mora unapred pripremati.

Cene gasa se nisu desile kao šok, one su počele da rastu još od proleća, a slično je i sa strujom. Javna preduzeća moraju da budu mnogo efikasnija i brža. Njihova obaveza bila je da obezbede energetsku stabilnost, a ne da se zaklanjaju iza predsednika i da ga mole da pregovara sa predsednikom druge države da bi rešio problem. Znalo se i kada EPS ulazi u remonte i morali su da vode računa već u proleće kako će nadomestiti struju, a ne da danas uvozimo 10%. Država će u ovakvim situacijama obezbediti sve za građane ne pitajući za cenu, ali je pitanje da li država treba da stane iza preduzeća koja ne rade svoj posao. Sad je važno da se cene prate i da budemo obezbeđeni sa dovoljnom količinom energije i energenata, a kad se završi kriza da vidimo gde se kasnilo i čija je odgovornost – rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Biznis i finansije

Prethodni članakIgor Đorđević i Kosmoplovci predstavljaju video radove u Galeriji “Nadežda Petrović“
Sledeći članakSvaka treća testirana osoba u Čačku pozitivna na koronavirus

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here