Mihajlović: Realno je da se EPS zaduži dodatnih milijardu evra da bi mogao da funkcioniše

4
251

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) u ovu godinu ušlo sa „velikim gubitkom“.

Dodala da je realno da se zaduži dodatnih milijardu evra, kako bi moglo da funkcioniše.

Platili smo mnogo, više od 700 miliona evra na uvoz električne energije, uglja i mazuta od trenutka kada je EPS imao kolaps u decembru – kazala je Mihajlović za TV Insajder.

Ona je dodala da će zima biti teška i da je zato nabavljeno dovoljno energenata za minimum 60 dana.

Mihajlović je rekla da je doneta Uredba o energetski ugroženom kupcu koja će zaštiti građane u slučaju da dođe do poskupljenja električne energije.

Odluka (o poskupljenju) još uvek nije doneta zato što je mišljenje ministarstva finansija i Narodne banke Srbije da bi to uticalo na inflaciju i to je jedan od razloga zašto cena električne energije još uvek nije porasla. Kada oni budu smatrali da je to u redu u odnosu na fiskalnu stabilnost države, verujem da će do toga i doći – objasnila je ministarka.

Izvor: Beta

Prethodni članak“Čuvari Kablara“ održali sastanak sa predstavnicima kabineta predsednice Vlade, ovo su zaključci
Sledeći članakDa li je masaža efikasna u borbi protiv glavobolje

4 KOMENTARA

  1. Zorana Mihajlović je pre 8 godina u Kostolcu obećala da će se firme PRIM, GEORAD I AUTOTRANSPORT, za desetak dana, vratiti u EPS, gde im je i mesto. Desetak dana se pretvorilo u 8 godina. Toliko o Zorani Mihajlović.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here