Mihajlović: Struja će morati da poskupi 10 do 15 odsto

6
523
Foto: MNA/MGSI/Mileta Mirčetić

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da struja mora da poskupi, te da je to stav ministarstva na čijem je čelu, ali i Fiskalnog saveta.

Zorana Mihajlović kaže da nema razgovora i dogovora o visini poskupljenja, ali da Ministarstvo smatra da je to neophodno.

Spremili smo uredbu za energetski ugrožene kupce, da obezbedimo ona domaćinstva koja ne mogu da plate električnu energiju. Koliko god mi želeli da ne utičemo na inflaciju održavanjem cena električne energije, mi time direktno urušavamo EPS – rekla je ministarka.

Cena struje će morati da se poveća, kaže ministarka i dodaje da je to mišljenje i Fiskalnog saveta, te dodaje da je njihova procena da struja mora poskupeti 15 do 20 odsto.

Izvor: Agencije

Prethodni članakSve spremno za ovogodišnji “Etnofest“: Zvuci, boje i emocije Kolumbije, Meksika, SAD i Mađarske na čačanskim ulicama
Sledeći članakTribina “Krik za planetu“

6 KOMENTARA

  1. Moželi gospođo,da smanjite poslanike na oko 100,umesto 250,da rasprodate limuzine,odpustite vozače,da povećate ishranu,piće u skupštini,vozite se gradskim prevozom,smanjite broj ministara,u svakom gradu to isto uradite….

    • I da otpuste pola onih iz EPS-a koji sede i ništa ne rade. Dokle više opravdanja da nam je struja najjeftinija u Evropi! Neka nam daju evropske plate pa se nećemo buniti!

  2. Ne , gospodjo zoka koridorka i mico pecenjar ce morati na robiju jer su uspeli ono sto nato 99te nije a to je da unisti eps

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here