Mihajlović: Struja mora da poskupi da bi se stabilizovao EPS

5
283

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da činjenica da Srbija ima najniže cene električne energije nije argument zbog čega je potrebno povećanje cena, već da je to neophodno kako bi se Elektroprivreda Srbije (EPS) stabilizovala i kako bi u narednim godinama mogla da proizvodi dovoljno struje.

Mihajlović je, gostujući na televiziji Hepi, rekla da je potreban novac za opremu i za pripreme za sledeću godinu i da, ako ove godine EPS mora da uvozi struju i ugalj, naredne može da proizvodi dovoljno za naše potrebe, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ove i delom naredne godine je potrebno da ulažemo u EPS, kako bismo tokom zime 2023. i 2024. godine imali dovoljne količine energije. Ja sam isključivo za stabilizaciju EPS, jer je to najvažnije preduzeće u državi – poručila je Mihajlović.

Naglasila je da EPS mora da otvara dva nova polja i potrebna mu je oprema, te da je to „čista matematika“.

U suprotnom će biti u deficitu 40 odsto – rekla je Mihajlović.

Navela je da će uredbom o energetski zaštićenom kupcu biti obuhvaćeno oko 200.000 domaćinstava u Srbiji.

Pripremili smo tu uredbu i izmenili kriterijume pa se ona više ne odnosi samo na korisnike socijalne pomoći, već zavisi i od broja članova domaćinstva, ukupnog primanja, zdravstvenog stanja, pa se procenjuje da će oko 200.000 domaćinstava imati niži račun i za električnu energiju i za gas, ali i za toplotnu energiju, što je takođe novina – izjavila je Mihajlović.

Izvor: FoNet

Prethodni članakBesplatni pregledi za pacijente sa psorijazom u čačanskoj bolnici
Sledeći članakBesplatan ulaz na odlučujući meč Borca i Mladosti

5 KOMENTARA

  1. E fularo izgletovana. Neka ti nadomešta ona buzfovančina pečenjar što ste ga stavili za direktora EPSa pa ga je doveo tu gde je.

  2. Glasaj ludi narode! Oni postave pečenjara da vodi EPS i kad sve upropasti oni javno kažu da treba svi građani da plate to što su nestručnog i bahatog postavili da vodi tako važno preduzeće. I narodu je to potpuno normalno, pa dokle više! Na ovu konstataciju da izađe 10.000 ljudi ispred skupštine ne bi im palo na pamet da povećaju cene, al narod beznadežno ćuti i trpi!

  3. Nadomestite vi iz vlasti to od para koje ste svi zajedno pokrali za ovih 10 godina. Ovo i jeste vasa odgovornost sa Grcicem pa je red i da vi obestetite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here