Milanovačko pozorište na Međunarodnom festivalu antičke umetnosti na Krimu

0
169

GORNJI MILANOVAC – Milanovačko pozorište, pobednik 16. Internacionalnog festivala pozorišnog teatra (BiH – jun 2021), dobilo je poziv da nastupi u takmičarskom delu Međunarodnog festivala antičke umetnosti “Bosforski agoni“, jednom od najvećih i najstarijih svetskih pozorišnih manifestacija. Sa prekidima, ovaj festival traje od 1826. godine.

Festival se održava u najstarijem gradu Krima – Kerču, u okviru projekta “Zlatni prsten Bosforskog carstva“, od 10. do 16. juna.

Festival populariše antičku umetnost kao osnovu moderne evropske i svetske kulture. Programi se održavaju na otvorenim prostorima najstarijih spomenika drevnih krimskih gradova.

Svetskoj pozorišnoj javnosti na festivalu u Kerču, Milanovačko pozorište će predstaviti duodramu “Labudova pesma“. Nastup je predviđen za 14. jun u 19 sati. Najveća osobenost predstave je teatar u teatru – dramaturška veština simbioze teksta Čehovljeve “Labudove pesme“ i Platonove “Sokratove odbrane i smrti“. Jednostavna i tačna scenska rešenja, karakteristike su predstave, a poruka koja se emituje sa scene je: “Ako se živi život gde su moral, duhovno i etičko vodilja, onda ni smrt nije kraj“.

Za uloge Sokrata i Svetlovidova, Branko Knežević je nagrađen internacionalnim nagradama. On minimalnim glumčakim sredstvima i besprekoronom govornom radnjom pokazuje širok spektar emocija, uz vešto vođenje dva žanrovski suprotna lika.

Uz Branka Kneževića u predstavi igra i Milan Aćimović (Nikita/Melet). Adaptaciju, scenografiju i režiju potpisuje Branko Knežević, a kostime je oblikovala Biljana Knežević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČetiri koncertne večeri na ovogodišnjem “Karuselu“, ovo je program festivala
Sledeći članakBiće još poskupljenja mesa

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here