Ministarka Vujović u Čačku: Na mestu deponije “Prelići“ biće rejonski park od 12 hektara

9
2199

ČAČAK – Sanacija i rekultivacija deponije “Prelići“, koja se prostirala na 12 hektara, urađena je po svetskim standardima, a time je rešen i višedecenijski problem građana Čačka, izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što je obišla lokaciju nekadašnje nesanitarne deponije sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem.

Vujović je istakla da su Vlada Srbije, Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samouprava zajedno uložili skoro 200 miliona dinara u sanaciju smetlišta, na kojem su se radovi izvodili u fazama.

Kompletna sanacija deponije “Prelići“ važna je vest za čitav Čačak, ali pre svega za oko hiljadu građana koji žive u neposrednoj blizini i dobar je primer kako ćemo rešavati problem nesanitarnih deponija. Izgradnja ekološke infrastrukture uslov je za ovakve projekte, a mi se trudimo da izgradimo moderne regionalne i reciklažne centre kao što je “Duboko“ Užice, gde se odvijaju radovi i ka kojem gravitira i grad Čačak. Ovaj veliki projekat završen je zajedničkim zalaganjem države i lokalne samouprave i nije jedini koji sprovodimo u Srbiji – rekla je Vujović.

Ona je rekla i da su čačanskom “Komunalcu“ isporučena tri kamiona smećara i više od 15.000 reciklažnih kontejnera i kanti, koji će biti podeljene građanima.

Uz veliku podršku Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva, uspeli smo da kroz faze saniramo deponiju “Prelići“ i rešimo dugogodišnji problem naših sugrađana koji žive u ovom delu grada. Očekujemo da će do kraja godine biti završena sanacija cele površine od 12 hektara nekadašnje nesanitarne deponije – smetlišta “Prelići“ – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, najavivši da će na toj lokaciji biti novi rejonski park na teritoriji grada.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKošarkaški turnir “Zicer“ – čačanski “Riker park“
Sledeći članakRadojević: Zatvoreni bazen ne treba da se gradi pored Instituta, po cenu da nikada ne bude izgrađen

9 KOMENTARA

 1. Ratnohusačka Šešeljeva pudlica,ni dana ratišta,ni dana radnog staža,sad nam priča kako smo neradnici i njemu je teže nego herojima Košara.Pa sve da počnete da govorite istinu,ne veruje vam se više ništa i nikada.

 2. Ovo je savršen uspeh. A nezadovoljnih uvek ima. I predloga ihihihi. Pa gde ulice nisu piste?
  Jedino možda u uskom jezgru grada. Od bahatih vozača neće nas spasiti ni lež. policajci, ni saobraćajni znaci.

 3. PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK JUNACIMA SA KOŠARA: Hvala vam što ste voleli Srbiju više od sebe.

  Reče čovek koji se u to vreme useljavao u novi stan u Beogradu.
  Ponižavajuće..

 4. Bilo bi odlicno da se to ostvari! To bi bila samo mala nadoknada za sve sto su gradjani koji zive u ovoj MZ pretrpeli zbog deponije.
  Naravno, to nece biti dovoljno. Sada je ulica koja spaja industrijsku zonu i bolnicu, pretvorena u „pistu“, automobili jure po ceo dan, vecina vozi preko 80, zalete se u punoj brzini . Deca iz ove ulice, a i odrasli, su potpuno nebezbedni i ugrozeni. Molimo, HITNO postavite znake ogranicenja brzine i lezece policajce, dok ne bude kasno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here