Ministarstvo ispituje propuste u radu Centra za socijalni rad u Čačku: Procenili da nije rizičan, a on ubio, majku, oca i dedu

2
938
Foto: Ringier/N. Božović

ČAČAK – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, po službenoj dužnosti, izvršilo je nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad grada Čačka u vezi sa nasiljem u porodici koje je izvršio Ilija G. iz Čačka. Sumnja se da je ovaj 21-godišnjak u porodičnoj kući u Atenici, u kojoj je živeo, ubio majku, oca i dedu.

Ministaratvo je sačinilo izveštaj u kojem je konstatovano da stručni radnici Centra za socijalni rad grada Čačka u vršenju poslova zaštite od nasilja u porodici “nisu postupali u potpunosti u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada“.

Zbog navedenih propusta Ministarstvo je izdalo naloge direktoru Centra za socijalni rad u Čačku Branimirki Radosavčević, kojim je, između ostalog, naloženo da direktorka, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz zakona koji reguliše radne odnose, pokrene postupak i utvrdi da li u postupanju stručnih radnika koji su učestvovali u zaštiti porodice G. ima elemenata disciplinske odgovornosti i da o tome izvesti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u roku od 20 dana – saopšteno je iz tog Ministarstva.

Podsetimo, 9. aprila u naselju Atenica kod Čačka uhapšen je 21-godišnji mladić zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

On se sumnjiči da je u porodičnoj kući oštrim predmetom usmrtio pedesetsedmogodišnjeg oca, četrdesetdevetogodišnju majku i osamdesetsedmogodišnjeg dedu.

Kako je navedeno, mladić je osumnjičen da je članovima porodice oštrim predmetom naneo povrede usled kojih su oni preminuli. On je nakon potrage pronađen u Gornjoj Atenici, nedaleko od mesta zločina.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRačun Instituta za voćarstvo blokiran zbog duga od šest miliona
Sledeći članakOslikan još jedan zid u čačanskoj “ulici murala“

2 KOMENTARA

  1. Oni su stručni u tri …. Veoma su stručni samo kad treba prime platu, a važno je da prođe radni dan, radna nedelja, mesec, godine i eto penzije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here