Ministarstvo prosvete u petak šalje dopis školama u vezi sa krajem školske godine

5
1611

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da priprema odgovarajući dopis koji će tokom sutrašnjeg dana biti prosleđen školama.

Kako se navodi, Vlada Republike Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna, „i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije“.

Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja – dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole će obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.

Vlada Srbije je ranije saopštila da je, zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.

Izvor: Agencije

Prethodni članakNakon nevremena izlili se kanali, u Lugovima i Trbušanima voda ušla u dvorišta
Sledeći članakI šta ćemo sad?

5 KOMENTARA

  1. Ovo je posle pomeranja granice za alfatoksin najveća glupost naprednjaka. Ako su hteli da završe školsku godinu zbog tragedije to su trebali da urade 5.maja a ne ovako za tri dana. Alfatoksin je bio na početku njihove vlasti, valjda je ova odluka na njihovom kraju. A novi ministar prosvete je gori od prethodnih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here