Modernizacija aerodroma “Morava“: U planu nova platforma, rulna staza, parking za posetioce i tehnički blok

4
648

KRALJEVO, ČAČAK – “Aerodromi Srbije“ raspisali su javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za potrebe aerodroma “Morava“. Vrednost tendera je procenjena na 27 miliona dinara.

Kako se navodi u projektnom zadatku koji je sastavni deo tenderske dokumentacije, potrebno je projektovati i izgraditi platformu, rulnu stazu za kretanje po platformi, tehničke platforme za aerodromsku opremu, servisne sabraćajnice, perimetarski put i druge interne saobraćajnice. Takođe, u planu je da se gradi i parking za posetioce i zaposlene na aerodromu, kao i pristupne saobraćajnice i parterno uređenje.

Osim toga, predviđeni su i objekti visokogradnje i to tehnički blok i ograda perimetra aerodroma.

Navedeni objekti treba da budu opremljeni odgovarajućim sistemima – elektro-energetskim, protiv-požarnim, informacionim, telekomunikacionim, vodovodnim i kanalizacionim, sistemima za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, rasvetom, sistemima za kontrolu pristupa, daljinsko upravljanje i nadzor i drugim specijalizovanim sistemima neophodnim za funkcionisanje civilnog vazdušnog saobraćaja na aerodromu “Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva.

Prilikom izrade tehničke dokumentacije potrebno je voditi računa o integrisanosti postojećih i novih objekata, kao i objekata koji su međusobno zavisni – navodi se u dokumentu.

Navodi se i da objekte treba koncipirati tako da se omogući fazna izgradnja pojedinih celina i da se izgradnjom dodatnih celina po fazama može omogućiti povećanje kapaciteta putničkog i kargo terminala i pratećih prostora za obavljanje poslova vezanih za prihvat i otpremu putnika, stvari i proširenje komercijalnih sadržaja.

Objekte treba projektovati kao modularne, sa mogućnošću proširenja i modularne dogradnje u nekoj od predviđenih faza. Tehnološka rešenja za pojedine faze i podfaze realizacije moraju da omoguće nesmetano odvijanje svih funkcija terminala u delu u kojem se ne odvijaju radovi – kaže se u dokumentu.

Izvor: eKapija, Morava info

Prethodni članakNeću tužiti sina što me je pretukao, ali moraće da odgovara za ono što je uradio supruzi
Sledeći članakĐilas: U Beogradu za opoziciju 56% građana, vlast sve lošije stoji i u Srbiji

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here